Seful Apple, despre planurile companiei pentru automobilele autonome. Ce crede despre Tesla si Elon Musk

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 08:03
3179 citiri
Seful Apple, despre planurile companiei pentru automobilele autonome. Ce crede despre Tesla si Elon Musk

Directorul general al Apple, Tim Cook a oferit, luni, unele indicii privind planurile companiei pentru automobilele autonome, precum si opinia sa fata de producatorul de automobile electrice Tesla si seful acesteia, Elon Musk, intr-o discutie cu Kara Swisher pe podcastul "Sway", relateaza CNBC.

"Autonomia in sine este o tehnologie de baza, in opinia mea. Daca analizezi lucrurile, masina, in multe privinte, esge un robot. Un automobil autonom este un robot. Aasa ca sunt o multime de lucruri pe care le poti face cu autonomia. Si vom vedea ce face Apple", a spus Cook.

"Investigam atat de multe lucruri la nivel intern. Multe dintre acestea nu vad lumina zilei. Nu spun ca unul dintre ele nu o va face", a adaugat Cook.

Cand a fost intrebat daca Apple lucreaza la o masina sau la tehnologia din interiorul unei masini, Cook a refuzat sa comenteze.

"Ne place sa integram hardware-ul, software-ul si serviciile si sa gasim punctele de intersectie ale acestora, deoarece credem ca acolo apare magia. Si asa ne place sa facem. Si ne place sa detinem tehnologia primara din jurul nostru ", a spus el.

Exista de mult timp asteptari ca Apple sa intre in sectorul auto cu propriul sau vehicul sau sa-si vanda tehnologia catre alti producatori de masini, iar compania a facut o serie de miscari indicand ca intentioneaza sa faca acest lucru.

Pentru a-si intari capacitatea de inginerie, compania a achizitionat in 2019 startup-ul de autovehicule Drive.ai.

Un vehicul autonom ar putea pozitiona compania in concurenta cu Tesla, care isi dezvolta propriile caracteristici de conducere automata.

In 2018, Apple l-a reangajat pe Doug Field, pe atunci vicepresedinte principal pentru inginerie la Tesla, pentru a lucra, probabil, la masini cu conducere automata.

Apple a adus, de asemenea, alti cativa fosti angajati Tesla, inclusiv fostul vicepresedinte al Tesla Michael Schwekutsch, acum director senior de inginerie pentru Grupul de proiecte speciale de la Apple.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a afirmat anul trecut ca a incercat odata sa inceapa discutii pentru a vinde compania catre Apple, dar Cook a refuzat sa vina la o intalnire.

"Stii, nu am vorbit niciodata cu Elon, desi am o mare admiratie si respect pentru compania pe care a construit-o. Cred ca Tesla a facut o treaba incredibila, nu numai luand conducerea, ci pastrand conducerea pentru o perioada atat de mult timp in spatiul vehiculelor electrice. Asa ca am o mare apreciere pentru ei ", i-a spus Cook lui Swisher.

Cel mai recent, CNBC a scris ca Apple a fost aproape de finalizarea unui acord cu Hyundai-Kia pentru fabricarea unui vehicul electric autonom marca Apple la uzina de asamblare Kia din West Point, Georgia. Cu toate acestea, producatorii de automobile au respins ulterior aceasta informatie

Citeste si:
Rezervele valutare ale BNR au scăzut în noiembrie la 39,283 miliarde de euro. Câte tone de aur are Banca Națională
Rezervele valutare ale BNR au scăzut în noiembrie la 39,283 miliarde de euro. Câte tone de aur are Banca Națională
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii noiembrie, la 39,283 miliarde de euro, în scădere cu 1,4% faţă de nivelul de 39,843 miliarde de euro înregistrat...
Peste 25.000 de firme au fost închise în primele 10 luni din 2021, cu 20 la sută mai mult decât în anul precedent
Peste 25.000 de firme au fost închise în primele 10 luni din 2021, cu 20 la sută mai mult decât în anul precedent
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu aproape 20% în primele 10 luni din acest an, până la 25.516, faţă de 21.319 în perioada ianuarie - octombrie 2020, conform datelor centralizate de...