Ziare.com

Ce specializare va avea judetul tau dupa regionalizare

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 11:59

   

Ce specializare va avea judetul tau dupa regionalizare
Regionalizarea Romaniei este un proiect pe termen lung si tocmai de aceea autoritatile iau in calcul in toate noile strategii viitoarele regiuni ale Romaniei. Specializarea economica a fiecarei regiuni pe un domeniu de activitate este "asul din maneca" pe care il pregateste Guvernul pana in 2020.

Dupa finalizarea regionalizarii, Romania va fi impartita in 10 regiuni, fiecare cu identitatea ei culturala si economica. In acest sens, autoritatile pregatesc deja terenul pentru noile regiuni si le "dirijeaza" catre un segment economic pe care sa si-l insuseasca. Specializarea si concentrarea cu precadere catre un domeniu ar putea constitui secretul dezvoltarii durabile a regiunilor si aplanarea unor "rivalitati" intre baroni vecini.

In Strategia Nationala de Export 2014-2020, reprezentantii Ministerului Economiei au trasat sectoarele pe care ar trebui sa se concentreze fiecare regiune.

Regiunea de Nord-Est - industria textila, turism si IT

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Regiune de Nord-Est cuprinde judetele Botosani, Suceava, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui. In Moldova de Nord, judetul Iasi si resedinta sa de judet raman polul de influenta al regiunii, prezentand un important interes atat pentru locuitorii judetului Vaslui, cat si pentru cei din Neamt sau Botosani. Pentru aceasta regiune, industria textila este cea care va contribui la cresterea economica, alaturi de turism si IT.

Aflati ce specializari vor avea celelalte regiuni ale Romaniei in continuarea articolului REGIONALIZARE: Fiecare regiune va avea identitatea ei economica. Vezi ce specializare va avea judetul tau pe Business24

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3004 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

WTF?

Am revenit la economia centralizată? Visul de veacuri al socialismului victorios se intoarce? Cum adică autoritățile dirijează fiecare regiune către un segment economic pe care să și-l insușească?
Știam că ăștia din USL sint duși cu pluta, da' nici chiar așa... Și doctrina liberală a crinului ce zice despre dirijism și centralizare?

 

CE regionalizare...

Nu va mai complicati atit cu ea. E mult mai simplu sa spargem de tot tara... ca inainte de Mihai VIteazu'... La drq cu istoria si cu sacrificiile alora ptr a ne uni! Sa dezbinam acum!

 

Sint numai doua specializari posibile: furtul SAPARD si furtul PHARE

Vezi articolul din Ziare:
http://www.ziare.com/fonduri/fonduri-europene/cum-se-fura-fonduri-europene-privatii-fraudeaza-mai-mult-decat-autoritatile-locale-1262470

 

metode de adresare intre regiuni

De acum inainte romanii trebuie sa mentioneze regiunea din care vin. Cei din regiuni agrare sau focusate pe domeniul textil trebuie sa se adreseze cu domnule/doamna celor din regiuni inalt tehnologizate. Reciproca nu se aplica.

Guvernul Ro.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor