Criza politica scumpeste creditele

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 07:01

   

Criza politica scumpeste creditele
Spectacolul politic de luni si marti nu a ramas fara efecte asupra economiei. Din cauza disputelor politice, analistii sustin ca Romania se va imprumuta mai scump din strainatate.

Cu toate acestea, leul a continuat sa creasca, fiind banuita o noua interventie a Bancii Nationale.

Potrivit Gandul, Ministerul Finantelor a anuntat ca peste o saptamana va face un "roadshow" (tur de prezentare) pentru o emisiune de eurobonduri in valoare de cel putin 500 de milioane de euro si de cel mult 1,5 miliarde de euro.

Banii vor fi convertiti ulterior in lei si vor fi folositi pentru a putea plati restantele statului, printre care si pensiile si salariile bugetarilor.

"Orice turbulenta politica duce la costuri superioare. Lansarea unei emisiuni de eurobonduri intr-o asemenea perioada nu este indicata. Iesirile pe pietele de capital trebuie in primul rand sa arate un angajament fata de acordul semnat cu FMI si CE dar si stabilitate politica necesara ducerii acestor angajamente pana la final", a declarat Mihai Tanasescu, fost ministru de Finante si actualul reprezentant al Romaniei la FMI, pentru The Money Channel.

Statul a decis sa se imprumute de peste granita, in euro, tocmai pentru a nu mai fi nevoit sa plateasca dobanzi de circa 10% bancilor din Romania la imprumuturile in lei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1446 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Mos Mitrut din Broscauti
rank 1
Era de astepta asa ceva
"IRESPONSABILITATEA BOSSului BASESCU" si DOCILITATEA lui BOC ne vor costa peste masura puterilor noastre de popor secatuit , batjocorit si saracit de HULPAVI ALESI ai neamului
Si pana la urma "O MERITAM"
...Noi i-am ale , noi o tragem ...
Eu nu stiu ce sa mai cred despre romani
rank 1
Clar Romania primeste credit de la FMI de 1.850 miliarde de euro.Multumim Iliestilor si Basestilor
Dovada scrisa intr-un ziar spaniol:
"Rumanía tiene que recurrir al FMI para hacer frente a la crisis
Internacional - Noticias Internacional
Un préstamo del FMI trata de ayudar a Rumanía a hacer frente a la crisis. Tras analizar su situación económica, el Fondo Monetario Internacional (FMI) decidió otorgar esta semana a Rumanía un préstamo de 1.850 millones de euros para ayudar al país balcánico a superar la recesión económica derivada, en parte, de la crisis global. Con esta ayuda, el Gobierno rumano pretende llevar a cabo una reforma integral que abarca el sistema educativo nacional, los salarios y la reestructuración del sector público."
In spaniola n-au cuvantul miliard ca la noi.1000 de milioane care inseamna la noi 1 miliard,la ei este mil millones.Si cum sunt 1.850 millones cu punct nu cu virgula rezulta ca partidele politice de la noi sunt ca cainii(nu-mi scuzati cacofonia)sa puna mana pe ei.Imaginati-va cearta pe felie.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor