Radu Magdin: Cei care vor fi indrazneti vor iesi din criza - TV Ziare.com

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 15:15
2267 citiri
Radu Magdin: Cei care vor fi indrazneti vor iesi din criza - TV Ziare.com

Radu Magdin, coordonator de politici europene la Google, a declarat la TV Ziare.com ca politicienii din Romania trebuie sa invete sa consulte mai des profesionistii si avertizeaza ca din criza vor iesi doar "cei indrazneti".

Acesta a discutat cu cititorii Ziare.com despre comunicarea politica, situatia sociala din Romania si criza economica.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Radu Magdin

"De multe ori exista o lipsa de comunicare intre clasa politica si sectorul privat, din pacate in Romania nu exisa un dialog structurat", a declarat Radu Magdin, la TV Ziare.com.

Acesta este de parere ca e nevoie de o atitudine diferita fata de lobby, iar politicienii trebuie sa consulte mai des profesionistii in domeniu.

"(...)Oamenii care au o functie publica sa consulte mai des profesionistii din domeniu, fie ca sunt la fata locului, fie ca sunt oameni din strainatate, sa intrebe consilierii sa spuna: 'Oare ceea ce fac eu este bine sau rau? Dati-mi argumente pentru sau contra, sa iau o decizie mai buna'. De multe ori ceea ce vedem in tara este comunicarea mai mult sau mai putin stangace", a explicat Radu Magdin, adaugand ca multe proiecte sunt comunicate deficitar si apoi retrase sau duse pana la extrem, aplicate fara consultare.

Acesta este de parere ca protestele din ultima perioada sunt rezultatul unor nemultumiri ale populatiei fata de clasa politica.

"Eu am incercat sa pastrez legatura cu Romania, (...) ma intereseaza ce se intampla in Romania si cred ca lumea e nemultumita, este un sentiment general de nemultumire fata de clasa politica sau chestiuni punctuale in domenii.

Este bine ca oamenii sa vina periodic sa isi exprime nemultumirile, insa in mod pasnic, fara violenta. (...) Este un an al schimbarii, va veni un suflu nou, pentru ca vad o dezamagire raportat la actuala configuratie a clasei politice", a spus Radu Magdin.

Intrebat de cititorii Ziare.com cand crede ca vom iesi din criza economica, acesta sustine ca din criza nu vor iesi decat "cei indrazneti".

"Din aceasta criza nu se va iesi cu una cu doua si se va iesi pe rand, adica cei care vor fi indrazneti vor incerca sa se zbata sa vina cu proiecte inovative vor iesi din criza, cei care vor astepta doar vor avea supriza ca nu vom iesi prea curand", a spus acesta.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Radu Magdin, #comunicare sector privat, #comunicare politica privat , #economie politica