Ziare.com

Romania are potential eolian, dar nu si vointa politica

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 13:48

   

Romania are potential eolian, dar nu si vointa politica
Romania are un potential eolian mare, de aproximativ 3.000 de MW, insa nu exista vointa politica si nu exista un cadru legislativ functional pentru a exista cresteri in acest sector, este de parere Arthourus Zervos, presedintele Asociatiei Europene a Energiei Eoliene (EWEA).

Romania si Polonia au insa unele dintre cele mai importante piete emergente din Uniunea Europeana, mai este de parere Zervos, care lucreaza de peste 20 de ani in domeniul energiei regenerabile.

"Cand vorbim de ponderea energiei regenerabile in consumul total, vorbim de procente care sunt calculate si in functie de evolutia cererii. Uniunea Europeana ar trebui sa fie foarte atenta deoarece cresterea cererii de energie este o problema importanta. Trebuie sa se aiba in vedere un efort combinat de a dezvolta sectorul energiei regenerabile, dar si eficienta energetica", a declarat Zervos, intr-un interviu pentru Green Report.

In ceea ce priveste strategia Romaniei in domeniul energiei, seful EWEA considera ca aceasta este bazata pe aspecte ce tin de capacitatea interna si are in vedere o dezvoltare sustenabila, insa acesta este un semn de intrebare pe care trebuie sa si-l puna foarte multe state.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Daca este vorba de cifre si de politici, totul arata bine, insa trebuie sa vedem cum stam la capitolul realitate", a completat Arthourus Zervos.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor