Firma lui Piperea va primi 35.000 de euro lunar, in timpul insolventei RADET

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 09:53
8117 citiri
Firma lui Piperea va primi 35.000 de euro lunar, in timpul insolventei RADET
Foto: Arhiva Ziare.com

Casa de insolventa a avocatului Gheorghe Piperea va primi lunar un onorariu de 35.000 de euro plus TVA, pentru ca va supraveghea, in calitate de administrator judiciar, perioada de insolventa a Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

Intervalul in care firma Rom-Insolv SPRL va monitoriza RADET se incadreaza intre data deschiderii procedurii de insolventa si data intrarii in perioada de reorganizare.

Onorariul de 35.000 de euro a fost decis prin vot, la finalul saptamanii trecute, de catre creditorii RADET, care este principalul distribuitor de apa calda si incalzire in sistem centralizat din Capitala, potrivit Bursa.

Potrivit legii, "pentru activitatea prestata in realizarea procedurii insolventei acesta (administratorul - n.red.) urmeaza a fi remunerat fie din averea debitorului insolvent (in acest caz RADET - n.red.), fie, in lipsa disponibilitatilor, dintr-un fond de lichidare constituit potrivit legii".

Firma lui Piperea sustine ca o reorganizare a activitatii RADET va fi posibila doar daca se vor lua mai multe masuri pe termen scurt si lung, care necesita investitii majore, in special pe partea tehnica.

Amintim ca Tribunalul Bucuresti a admis, in octombrie 2016, cererea RADET de intrare in insolventa pentru o perioada de un an.

Subliniam ca insolventa se poate prelungi cu inca un an, daca administratorul judiciar, adica firma lui Piperea, constata ca acest lucru este necesar.

RADET trebuie sa achite datorii de aproape 4 miliarde de lei catre furnizorul de energie ELCEN. Odata cu intrarea in insolventa, toate veniturile Regiei vor fi directionate cu prioritate catre creditori.

Afla ce inseamna insolventa RADET si ce urmeaza

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#insolventa RADET firma Piperea, #insolventa RADET administrator judiciar , #ELCEN-RADET