Eurostat: Romania, printre statele care angajeaza cei mai multi migranti din afara UE

Luni, 30 Iulie 2018, ora 12:20

   

Eurostat: Romania, printre statele care angajeaza cei mai multi migranti din afara UE
Cehia, Romania, Portugalia si Polonia au cele mai ridicate rate de angajare a migrantilor nascuti in afara Uniunii Europene, potrivit datelor aferente anului 2017 publicate luni de biroul european de statistica, Eurostat.

In 2017, rata de angajare a persoanelor cu varste de 20-64 de ani din UE varia de la 63% in cazul migrantilor nascuti in afara UE la 73% pentru populatia autohtona si 75,4% pentru migrantii nascuti in alt stat membru al Uniunii.

In cazul migrantilor nascuti in afara Uniunii Europene, cele mai ridicate rate de angajare erau in 2017 de 79,4% in Cehia, 76,3% in Romania, 74,5% in Portugalia si 73% in Polonia.

Citeste si Romanii pleaca la munca in strainatate, asa ca Ministerul Muncii vrea sa dubleze numarul de muncitori straini

Intre statele membre, cea mai ridicata rata de angajare pentru migrantii din alt stat membru a fost consemnata in Marea Britanie, de 83,6%, urmata la mica distanta de Portugalia, cu 82,7%, Suedia, cu 80,7% si Estonia, cu 80,2%.

Cea mai ridicata rata de angajare a populatiei autohtone era in 2017 in Suedia, de 85,5%, Germania, 816% si Olanda, de 80,5%.

In schimb, cel mai scazut nivel era anul trecut in Grecia, atat pentru populatia autohtona (58,1%), cat si pentru migrantii nascuti in alt stat membru (56,1%), in timp ce Belgia avea cea mai scazuta rata de angajare a migrantilor proveniti din afara UE (52%) .
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2961 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MacGigi
rank 5
interseanta statistica pentru o tara eminamente ortodoxa,
pana in varful unghiilor :) ce se intampla? romanii nu mai sunt rasisti ?unde vreti sa ajungeti ? va invadeaza musulmanii si voi radeti de germania si de europa ?
Utilizator sters
RE:va invadeaza musulmanii si voi radeti de germania
si de europa?
De unde si pina unde? Acest articol ieste un exemplu de aur cum sa distorsionezi o informatzie prin eliminarea DATELOR.
Desi articolul are o groaza de .. procentaje ..85%, 67% etc. nu sufla un cuvint despre .. ORIGINEA fortzei de munca extracomunitare.
Hai sa te ajut! Cvazitotalitatea fortzei de munca extracomunitare vine din: Belarus, Ucraina, Moldova, Georgia, Armenia, Azeris, Vietnam, Philipine, India & China. Posibil si unii din Rusia proper! Posibil ..Indonezia!
Unde ai mai vazut tu muslim sa vina la munca? Iei vin la social assistance cit mai grasa! Ca’n tzara lu’ “Ghiote".
.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Qui Bono
rank 5
iata ca musulmanii lucreaza si ei
pe unde au locuri de munca. In anii '98, '99 Romania facea concurenta cu ei. Ca sa vezi...
https://tradingeconomics.com/egypt/unemployment-rate
https://tradingeconomics.com/morocco/unemployment-rate
https://tradingeconomics.com/iraq/unemployment-rate
https://tradingeconomics.com/pakistan/unemployment-rate
Problema lumii musulmane ramane amestecul Bisericii in politica, coruptia (bacsisu), educatie mediocra si nivel de trai scazut cu exceptia Dubai-ului si a emiratelor petroliere. De asemenea, o mare parte a lumii musulmane se confrunta cu sarlatani: populismul nationalist si extremismul religios (lupta eterna seiti vs sunti).
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor