Exporturile chineze, la nivel record

Miercuri, 10 August 2011, ora 15:11
896 citiri
Exporturile chineze, la nivel record
Foto: Daylife

Exporturile din China au atins un nivel record, in luna iulie, livrarile spre Europa si Statele Unite fiind surprinzator de mari.

In luna iulie, exporturile din China s-au majorat cu 20,4 la suta, comparativ cu luna similara a anului trecut, inregistrandu-se cea mai importanta crestere din aprilie pana in prezent si depasind estimarile analistilor, de 17,4 la suta, relateaza Reuters.

In acelasi timp, importurile au fost in acord cu previziunile, cu o crestere de 22,9 la suta in iulie 2011 fata de iulie 2010.

Totusi, analistii avertizeaza ca este prea devreme pentru a estima daca exporturile chineze isi vor mentine cresterea si in lunile urmatoare, pe masura ce problemele privind datoriile publice, scaderea consumului si piata financiara volatila afecteaza cei mai mari doi clienti ai sai, anume Uniunea Europeana si SUA.

In iulie, China a avut un surplus comercial de 31,5 miliarde de dolari, cel mai inalt nivel din ultimii doi ani. Exporturile s-au ridicat la 175,1 miliarde de dolari, in timp ce importurile au fost de 143,6 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#exporturi China, #crestere exporturi China, #surplus comercial China , #exporturi