Exporturile Japoniei s-au injumatatit in ianuarie 2009

Luni, 09 Martie 2009, ora 11:11
790 citiri
Exporturile Japoniei s-au injumatatit in ianuarie 2009
Foto: Bloomberg

Exporturile Japoniei au inregistrat in ianuarie 2009 cel mai mare declin din ultimii 13 ani, totalizand 1.8 miliarde de dolari.

Exporturile de masini a scazut in prima luna din an cu 66.1% iar componentele electronice cu 52.8%, din cauza crizei financiare, informeaza BBC.

"Ne-am asteptat la un deficit de cont curent mare din cauza exporturilor care au ajuns la un nivel foarte scazut. Din cauza mediului economic global care se deterioreaza tot mai mult, exporturile in regiuni cheie precum Statele Unite, Europa sau Asia au avut de suferit", a declarat Michito Yamagami, purtator de cuvant al ministrului japonez de finante.

Hiroshi Watanabe, economist in cadrul institutului de cercetare Daiwa, a declarat ca "exporturile din Japonia au fost afectate de valurile crizei economice globale".

Pe fondul stirilor negative indicele Nikkei al bursei din Japonia a inchis ultima sedinta de tranzactionare in scadere cu 1.26% si a ajuns la 7.086 de puncte, cea mai mica cotatie a ultimilor 26 de ani.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#exporturi Japonia scadere, #criza economica financiara, #indice bursa Japonia, #scadere indici bursieri , #exporturi