Ziare.com

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca Romania sa exporte gaze pana in 2012

Duminica, 15 Mai 2011, ora 19:27

   

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca Romania sa exporte gaze pana in 2012
Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International ca va lua toate masurile necesare pentru ca tara noastra sa exporte gaze prin Ungaria pana la sfarsitul anului 2012.

Astfel, Guvernul trebuie sa "sa intreprinda toate actiunile necesare pentru a se asigura ca fluxul bidirectional de gaze la granita cu Ungaria este stabilit pana la sfarsitul anului 2012", arata Mediafax.

Prin conducta Arad-Szeged, Romania poate doar sa sa importe gaze, insa in urma unor investitii va fi posibil si exportul.

"Tehnic, fluxul de gaz poate fi inversat pana in 2012, astfel incat sa exportam gaze, nu doar sa importam. Termenul din memorandumul cu CE a fost negociat, nu a fost impus", au declarat surse din Ministerul Economiei.

De asemenea, Guvernul va trebui sa elimine obstacolele legislative privind de exportul gazelor, iar activitatile de transport al gazelor naturale si energiei electrice trebuie sa fie administrate intr-o maniera "transparenta si nediscriminatorie".

In document se mai arata ca separarea acestor activitati va fi realizata complet pana in februarie 2012. Transportul gazelor si al electricitatii este realizat de doua companii de stat, Transgaz Medias si Transelectrica.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Gazele...

Lui Băse...ori si ale restului din BUBA?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor