Guvernul s-a angajat fata de FMI ca Romania sa exporte gaze pana in 2012

Duminica, 15 Mai 2011, ora 19:27
1365 citiri
Guvernul s-a angajat fata de FMI ca Romania sa exporte gaze pana in 2012
Foto: Arhiva

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International ca va lua toate masurile necesare pentru ca tara noastra sa exporte gaze prin Ungaria pana la sfarsitul anului 2012.

Astfel, Guvernul trebuie sa "sa intreprinda toate actiunile necesare pentru a se asigura ca fluxul bidirectional de gaze la granita cu Ungaria este stabilit pana la sfarsitul anului 2012", arata Mediafax.

Prin conducta Arad-Szeged, Romania poate doar sa sa importe gaze, insa in urma unor investitii va fi posibil si exportul.

"Tehnic, fluxul de gaz poate fi inversat pana in 2012, astfel incat sa exportam gaze, nu doar sa importam. Termenul din memorandumul cu CE a fost negociat, nu a fost impus", au declarat surse din Ministerul Economiei.

De asemenea, Guvernul va trebui sa elimine obstacolele legislative privind de exportul gazelor, iar activitatile de transport al gazelor naturale si energiei electrice trebuie sa fie administrate intr-o maniera "transparenta si nediscriminatorie".

In document se mai arata ca separarea acestor activitati va fi realizata complet pana in februarie 2012. Transportul gazelor si al electricitatii este realizat de doua companii de stat, Transgaz Medias si Transelectrica.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Romania export gaze Ungaria, #Romania export gaze , #exporturi