Ponta vine cu o veste buna: Porci romanesti, acceptati in China

Miercuri, 18 Martie 2015, ora 15:50
2886 citiri
Ponta vine cu o veste buna: Porci romanesti, acceptati in China
Foto: Wikipedia

China a avizat importul de carne de porc din Romania, premierul Victor Ponta amintind ca Romania urmareste sa vanda produse alimentare pe piata chineza si aratand ca, anul trecut, a fost inregistrat un excedent al balantei comerciale romanesti din produse agricole.

"O veste buna pentru Ministerul Agriculturii. In sfarsit, Administratia de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din China a aprobat exporturile de carne de porc. Deci, daca reusim ce ne-am propus de atata timp, sa avem piata Chinei pentru produsele alimentare romanesti.

Anul trecut, am facut 600 de milioane excedent al balantei comerciale numai pe produse de agricultura. Sa dea Dumnezeu anul asta sa fie si mai bine", le-a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Romania isi exporta porcii in China, britanicii fac avere doar cu... sperma animalelor

In noiembrie anul trecut, Autoritatea Sanitar-Veterinara si autoritatea de profil chineza au semnat, cu prilejul participarii premierului chinez, Li Keqiang, la Formul Economic China - Europa Centrala si de Est de la Bucuresti, doua acorduri pentru export de carne de porc si de bovine pentru reproductie in China.

La acel moment, premierul Ponta afirma ca romanii ar trebui sa consume mai multa carne de vita, iar carnea de porc sa fie exportata in China, unde piata a fost deblocata, considerand ca "mentalitatea consumatorului" poate fi schimbata prin efortul comun al Guvernului, opiniei publice si mass-media.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Romania export porc China, #care porc export China, #porc export China , #exporturi