UE plateste scump sanctiunile impuse Rusiei - pierde 5 miliarde de euro pe an

Autor: Ana Ilie
Joi, 04 Septembrie 2014, ora 12:39
2992 citiri
UE plateste scump sanctiunile impuse Rusiei - pierde 5 miliarde de euro pe an

Restrictiile impuse de Rusia importurilor alimentare din Europa, drept raspuns la sanctiunile Occidentului, vor costa Uniunea Europeana pana la 5 miliarde de euro pe an, arata un document european intern.

Rusia, a doua piata alimentara pentru UE dupa SUA, a decretat, la inceputul lui august, o interdictie de un an la importurile de fructe si legume, lactate si carne din UE. Toate acestea reprezinta aproape jumatate din exporturile alimentare ale blocului european in Rusia, scrie The Moscow Times.

Marii exportatori de fructe si legume precum Polonia si Olanda simt deja efectele embargoului rusesc si Comisia Europeana cauta modalitati pentru a acorda compensatii sau a gasi noi piete de desfacere pentru fermieri.

Germania sufera si ea, pentru ca este un mare importator de carne si produse lactate.

"Restrictiile temporare aplicate de Rusia pun in pericol afaceri de cinci miliarde de euro", se arata in documentul intern prezentat comisarilor europeni, miercuri, la Bruxelles.

Premierul ceh, atacat pentru ca se impotriveste sanctiunilor pentru Rusia - Si-a uitat istoria

Totalul exporturilor alimentare europene in Rusia, anul trecut, s-a ridicat la 11,8 miliarde de euro, iar produsele ce intra sub incidenta restrictiilor au reprezentat exporturi de 5,1 miliarde de euro in 2013, se mai arata in text.

Restrictiile impuse de Rusia sunt importante pentru economia europeana, care isi revine greu dupa criza ultimilor ani. "Posibilitatea unor compensatii trebuie discutata cu statele europene si Parlamentul European", se mai arata in document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Rusia interdictie importuri UE, #UE cost restrictii export Rusia , #exporturi