Vinul romanesc va ajunge pe piata din China

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 21:25
2609 citiri
Vinul romanesc va ajunge pe piata din China
Foto: Arhiva

Producatorii romani de vin isi indreapta atentia spre piata din China deoarece considera ca aceasta va fi una dintre cele mai profitabile afaceri pentru ei in urmatorii trei ani.

Fermierii romani din domeniul viticulturii, una dintre cele mai importante sectoare ale agriculturii din tara, considera piata din China ca fiind cea mai mare din Asia si mult mai profitabila decat pietele traditionale europene.

Producatorii romani de vinuri au facut primul pas spre piata chineza, prezentandu-si produsele la o expozitie de vinuri in China in 2009. Prezenta lor a fost un succes si a fost urmata curand de primele livrari de vin romanesc catre China. Studiile de marketing efectuate pe piata din China de importanti producatori romani de vin s-au dovedit a fi mai mult decat optimiste - un potential de aproximativ 91 milioane de litri sau 121,4 milioane de sticle exportate.

Patru dintre cei mai mari producatori de vin din Romania au apreciat ca in urmatorii trei ani, in pofida crizei economice mondiale, exportul romanesc de vin catre China s-ar putea transforma intr-o afacere importanta, daca nu cea mai importanta din agricultura Romaniei.

Pentru a indeplini acest obiectiv, cel mai important pas va fi construirea unui terminal special pentru incarcarea vinului in portul romanesc de la Galati. Cativa exportatori de vin romanesc si investitori chinezi construiesc deja depozite mari exclusiv pentru depozitarea vinurilor, terminale cu capacitate mare de incarcare si alte unitati in portul din Galati.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#vin Romania China, #Romania exporturi vin, #China vin romanesc , #exporturi