Fitch avertizeaza SUA asupra scaderii ratingului de tara

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 11:19
1340 citiri
Fitch avertizeaza SUA asupra scaderii ratingului de tara
Foto: bellenews.com

Statele Unite al Americii risca reducerea ratingului de tara de la cotatia cea mai buna posibila, AAA, daca guvernul american nu vine, pana in 2013, cu un "plan credibil" care sa combata deficitul bugetar, anunta Fitch.

Agentia de rating a revizuit ratingul de creditare al SUA, de la o perspectiva "stabila", la una "negativa", dupa ce un comitet special al Congresului nu a reusit sa se puna de acord asupra unui plan de reducere a deficitului, informeaza Reuters.

Esecul genereaza temerea ca nici la anul nu va fi adoptat un plan serios de combatere a deficitului, fapt care va duce la cresterea incarcaturii fiscale pentru urmatorea administratie care va fi aleasa la sfarsitul anului 2012.

"Perspectiva negativa reflecta increderea in scadere a Fitch privind posibilitatea ca masuri ce privesc fiscalitatea sa fie luate din timp, astfel incat sectorul finantelor publice sa revina pe o cale sustenabila si Statele Unite sa fie o tara sigura", afirma Fitch.

"Va urma scaderea ratingului de tara AAA, probabilitatea sa facem acest lucru fiind mai mare de 50% acum", avertizeaza Fitch.

Stirea nu a avut un impact major asupra pietelor, deoarece investitorii se asteptau la "perspectiva negativa" din partea Fitch.

Agentia Standard & Poor's a redus ratingul suveran al SUA la AA+, intr-o decizie nemaintalnita pana atunci, pe 5 august, S&P afirmandu-si ingrijorarea pentru deficitul bugetar si cresterea datoriilor tarii.

Oficialii de la Trezoreria Statelor Unite au sustinut, dupa decizia de luni a Fitch, ca "masura agentiei de rating vine sa reaminteasca Congresului sa reduca deficitul pe termen lung, intr-o maniera echilibrata, pentru a evita eforturile care ar pune in pericol reducerile de 1,2 de trilioane de dolari din cheltuieli publice negociate in vara".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Fitch retrogradare rating SUA, #perspectiva negativa Fitch SUA, #datorie publica SUA, #Fitch , #Fitch