Acordul cu Romania - la analiza boardului FMI

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 14:52
846 citiri

Boardul Fondului Monetar International (FMI) va lua in discutie vineri cea de-a cincea evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, potrivit informatiilor de pe site-ul FMI.

O misiune a FMI a fost la Bucuresti intre 24 aprilie - 9 mai pentru cea de-a cincea evaluare a acordului stand-by cu tara noastra. Vizita FMI s-a derulat impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, declara la incheierea misiunii ca s-a ajuns la un acord cu autoritatile romane in privinta celei de-a cincea evaluari.

"Am ajuns la un acord. Majoritatea tintelor au fost atinse, cu exceptia a doua, referitoare la arieratele guvernamentale, si am convenit si asupra politicilor necesare in continuare", a spus Franks.

Boardul FMI a aprobat pe 21 martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania si a deblocat a cincea transa din imprumut, in valoare de 505 milioane euro.

Acordul stand-by, in valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011 si permite autoritaatilor romane sa traga transele doar daca au nevoie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#evaluare acord FMI, #acord Romania FMI , #FMI