Ziare.com

Acordul cu Romania - la analiza boardului FMI

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 14:52

   

Boardul Fondului Monetar International (FMI) va lua in discutie vineri cea de-a cincea evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, potrivit informatiilor de pe site-ul FMI.

O misiune a FMI a fost la Bucuresti intre 24 aprilie - 9 mai pentru cea de-a cincea evaluare a acordului stand-by cu tara noastra. Vizita FMI s-a derulat impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, declara la incheierea misiunii ca s-a ajuns la un acord cu autoritatile romane in privinta celei de-a cincea evaluari.

"Am ajuns la un acord. Majoritatea tintelor au fost atinse, cu exceptia a doua, referitoare la arieratele guvernamentale, si am convenit si asupra politicilor necesare in continuare", a spus Franks.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Boardul FMI a aprobat pe 21 martie cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania si a deblocat a cincea transa din imprumut, in valoare de 505 milioane euro.

Acordul stand-by, in valoare de 3,56 miliarde euro, a fost aprobat pe 25 martie 2011 si a intrat in vigoare pe 31 martie 2011 si permite autoritaatilor romane sa traga transele doar daca au nevoie.

Citeste mai multe despre evaluare acord FMI acord Romania FMI
Sursa: rNews

Articol citit de 566 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor