Ziare.com

Adrian Vasilescu: Avem de facut o unire intre Romania activa si cea pasiva

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 18:21

   

Adrian Vasilescu: Avem de facut o unire intre Romania activa si cea pasiva
In Romania mai trebuie realizata o unire, respectiv aceea intre Romania activa si cea pasiva, a aratat, joi, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), cu ocazia lansarii cartii "Romania intre est si vest. Aderarea la FMI si BIRD (I)", al carei autor este prof. univ. dr. Ion Alexandrescu.

"Se spune ca din ziua de Sfantul Nicolae si pana la Sfantul Ion in Romania nu se mai munceste. Nu este chiar asa, mai sunt multi care muncesc, dar e drept ca noi mai avem de facut o unire intre Romania activa si Romania pasiva. Despre cartea domnului profesor Ion Alexandrescu, "Romania intre est si vest. Aderarea la FMI si BIRD, cred ca momentele acelea au fost importante pentru Romania, pentru ca asa ne-a fost soarta, in istorie", a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, Romania a avut intotdeauna lipsa de capital si intotdeauna a privit cu deosebire spre Vest de unde a asteptat capital si de unde a venit capital. "Sigur ca relatiile noastre cu Fondul Monetar International si cu Banca Mondiala au avut o istorie destul de tensionata si au avut, mai ales, un moment in anii '80 si mai tensionat pentru ca atunci ni s-a intamplat ceva ceea ce noua, in istorie, nu prea ni s-a intamplat, ma refer la incetarea de plati din 1982.

Romania in istoria ei zbuciumata a avut doar doua incetari de plati. Una a fost in 1932 si cauza a fost criza si a doua in 1982, cauza fiind multipla si complexa", a mai afirmat oficialul BNR.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Vorbind in nume personal, Adrian Vasilescu a explicat ca incetarea de plati din 1982 a avut o cauza foarte precisa.

"Noi am imprumutat bani ca sa facem o industrie si cand a fost sa rambursam datoria industria nu a mai reusit sa dea inapoi datoria si atunci a trebuit sa fie vandut o parte din aurul de la BNR, sa fie mobilizata agricultura la plata acestei datorii, iar in 1982 chiar am clacat", a aratat Vasilescu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1750 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa-ti fie de bine !

http://www.business24.ro/adrian-vasilescu/consilier-bnr/vasilescu-bnr-nu-a-vorbit-in-2008-despre-un-acord-cu-fmi-pentru-ca-era-an-electoral-1522611

 

Da !

Un cintec de ...Sirenă pentru adormiții neamului !

Cine sint Pasivii ?

Cred ca Pasivii sint cei care au acumulat si nu reinvestesc.ii tin la ciorap,caci nu au cum sa ii justifice,sau nu stiu sa construiasca ceva productiv.Mai pe scurt,Pasivii sint cei care au facut bani "asa-si-asa".
Nu-i asa ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor