Agathon: Avem nevoie de un imprumut pentru investitii publice

Marti, 27 Iulie 2010, ora 09:22
1432 citiri
Agathon: Avem nevoie de un imprumut pentru investitii publice
Foto: Curierul National

Dan Matei Agathon, de la Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, sustine ca o masura importanta care ar trebui discutata cu FMI este un imprumut masiv pentru investitii publice.

Agathon a fost prezent la Ministerul Finantelor, marti, la intalnirea dintre reprezentantii ministerului si cei ai Fondului Monetar International.

Acesta a precizat ca, in cadrul intalnirii, reprezentantii FMI vor face o analiza a modului in care pachetul de legi privind masurile de austeritate incepe sa fie aplicat si vor face si o simulare a incasarilor la buget.

Guvernul face strategii fiscale pentru negocierile cu FMI

"Asteptam cu interes si daca vor fi alte teme de discutie, pe noi ne interesau temele privind relansarea economiei. (...) Cea mai importanta masura ar fi fost un imprumut masiv pentru investitii publice, singurul motor care ar declansa o crestere economica imediata, cine sa-ti mai dea bani pentru constructii de autostrazi (...)", a declarat Agathon.

Acesta a precizat ca se asteapta, din partea Guvernului, desfiintarea impozitului minim, pe care l-a calificat drept "tampit".

FMI: Vom discuta "la un moment dat" cu Guvernul continuarea relatiei

"Sper sa nu ajungem in situatia sa luam bani pentru pensii si salarii", a conchis Agathon, reluand apelul pentru o celula de criza care sa stabileasca un plan de relansare economica.

Cezar Coraci: Nu e normal sa discutam cu Guvernul prin FMI

Cezar Coraci, reprezentantul patronatului UGIR-1903, a declarat inaintea de intalnirea cu FMI ca ar fi considerat normal sa discute in primul rand cu Guvernul, si dupa aceea cu reprezentantii Fondului Monetar International cu privire la masurile de relansare economica.

"Mi se pare absurda situatia de a discuta cu Guvernul prin intermediul FMI, dar cred ca e normal ca intai sa discutam cu Guvernul si apoi sa ii propunem FMI-ului un plan de masuri anticriza", a declarat Cezar Coraci, inainte de intalnirea de marti cu reprezentantii Fondului Monetar International.

Liderul patronal a adaugat ca asociatia pe care o conduce a exprimat disponibilitate de a dialoga cu Guvernul, iar reprezentati ai 17 dintre cele 24 ramuri ale industriei au trimis o scrisoare Guvernului, prin care propun un plan de stopare a declinului economic.

"Nu stim care sunt masurile pe care Guvernul le-ar putea anunta FMI, dupa cum stiti in ultima perioada nu a existat niciun fel de dialog", a declarat Coraci.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Dan Matei Agathon, #Agathon imprumut FMI, #Agathon imprumut investitii publice , #FMI