Andreea Paul: FMI cere masuri compensatorii pentru reducerea CAS, precum taxe noi

Marti, 03 Iunie 2014, ora 18:11
2476 citiri
Andreea Paul: FMI cere masuri compensatorii pentru reducerea CAS, precum taxe noi

Fondul Monetar International (FMI) a cerut masuri compensatorii precum reducerea cheltuielilor sau introducerea unor noi taxe, care sa fie aplicate concomitent cu reducerea CAS, potrivit deputatului PDL Andreea Paul.

"In discutia cu FMI s-a spus cu subiect si predicat ca tinta pe care delegatia o urmareste este un deficit bugetar de 2,2% in acest an. Incasarile foarte slabe din primele patru luni ale acestui an reclama ori masuri compensatorii prin taxe noi, ori taieri suplimentare de cheltuieli bugetare.

Guvernul nu este pregatit pentru a sustine cu masuri compensatorii sau cu taieri de cheltuieli promisiunile pe care le-au facut in zona diminuarii CAS cu cinci puncte procentuale", a spus Andreea Paul marti, potrivit Mediafax.

Misiunea FMI vine luni la Bucuresti - discutii pentru reducerea CAS (Video)

Deputatul a participat la intrevederea dintre delegatia FMI si parlamentarii din Comisiile de Buget-Finante.

O misiune comuna a FMI, Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene (CE) este prezenta, incepand de luni, la Bucuresti pentru a treia evaluare a acordului stand-by.

Reprezentantii celor trei institutii internationale discuta cu autoritatile de la Bucuresti posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumatatea anului.

Andreea Paul a mai sustinut ca spatiul fiscal pe care Guvernul Ponta l-a avut pentru absorbtia banilor europeni nu a fost folosit. Potrivit acesteia, sumele intrate de la UE in primele patru luni in bugetul public au scazut cu 18%.

Vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante din Camera, Viorel Stefan, a precizat, dupa intalnirea de marti, ca "reprezentantii FMI si CE au spus ca si-au insusit deja faptul ca aceasta masura este necesara in Romania", insa trebuie clarificata problema "legata de sustenabilitatea implementarii sale".

Anunt despre impozite de la Finante. Ce va insemna scaderea CAS de la 1 iulie

In ceea ce priveste TVA la paine, deputatul PDL Andreea Paul a precizat ca, in acest moment, nu se stie daca masura temporara privind reducerea acesteia la 9% va mai fi continuata, neexistand concluzii legate de impactul ei.

Romania are in derulare un acord preventiv in valoare de 4 miliarde de euro cu FMI si Uniunea Europeana.

#FMI reducere CAS taxe noi, #Andreea Paul FMI CAS, #FMI impozite CAS , #FMI