Ziare.com

Blaga: Delegatia FMI ne-a spus ca de cand e USL la putere nu s-a intamplat nimic

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 23:13

   

Blaga: Delegatia FMI ne-a spus ca de cand e USL la putere nu s-a intamplat nimic
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni seara ca membrii delegatiei FMI, a CE si a BM le-au spus ca rezultatele negocierilor cu guvernul sunt "amestecate", deoarece masurile luate de Guvernele Boc au macrostabilizat tara, iar de cand este USL la guvernare "nu s-a intamplat nimic".

"Am avut, impreuna cu domnul Stolojan, domnul Flutur, alti colegi din conducerea partidului, o discutie lunga cu delegatia Fondului, a CE si a BM si ea a fost structurata sa zic asa in doua parti distincte.

In prima etapa dansii ne-au prezentat rezultatele discutiei cu Guvernul roman vizavi de modul in care se deruleaza programul cu FMI, cu CE si cu BM. Ca sa folosesc expresia domniei lor, rezultatele sunt 'amestecate', adica un lucru este extrem de clar: masurile luate de guvernele Boc au macrostabilizat Romania, lucru care nu mai trebuie demonstrat", a spus el la finalul intrevederii cu delegatia FMI.

Liderul PDL a sustinut ca delegatia FMI le-a spus ca de sase luni de zile de cand este USL la guvernare "nu s-a intamplat nimic", motiv pentru care liderii europeni au fost de acord cu prelungirea cu cateva luni a actualului acord cu Fondul.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Pe de alta parte, din pacate, in ultimele sase luni de zile nu s-a intamplat nimic, niciuna din cerintele Fondului legate de reforme structurale cerute guvernului Ponta nu au fost duse la indeplinire, motiv pentru care dansii sunt de acord cu prelungirea pentru cateva luni a actualului acord, in conditiile in care guvernul va trebui sa rezolve de data asta privatizarea CFR Marfa, vanzarea unui pachet minoritar de actiuni la Transgaz si primii pasi privind vanzarea unui pachet minoritar de actiuni la Complexul Energetic Oltenia.

Nu poate fi vorba de un nou acord, atat de necesar Romaniei, daca aceste lucruri nu se rezolva. In ultimele sase luni, repet, nu s-a intamplat nimic din acest punct de vedere", a punctat democrat-liberalul.

"Asa au spus dumnealor: rezultatele sunt amestecate. Adica, macroeconomic suntem stabilizati, dar nu s-a facut niciun pas vizavi de reformele structurale cerute de Fond. Si aici le enumerati si dumneavoastra in fiecare zi: privatizarea CFR Marfa, Oltchimul. Da, le-au mentionat cu subiect si predicat", a subliniat presedintele PDL.

La 31 martie inceteaza intelegerea cu Comisia Europeana

El a mai spus ca la 31 martie inceteaza intelegerea cu Comisia Europeana, iar din aceasta cauza costurile de cofinantare a proiectelor europene ale statului roman cresc cu 10%.

"Din pacate, in ceea ce priveste CE, lucrurile sunt mai complicate. Inceteaza la 31 martie intelegerea cu Comisia si din pacate incepand cu aceasta data costurile de cofinantare a proiectelor europene ale statului roman cresc cu 10%. Deci cofinantarea obligatorie pentru Romania va creste de la 5 la 15%.

Tot pe 31 martie expira si posibilitatea ca Romania sa se imprumute de la CE. Dar aici am cazut de acord si noi, si cu Comisia, lucrurile nu sunt atat de grave pentru Romania. Romania are rezerve valutare serioase si nu este in situatia de a cere imprumuturi de la CE", a precizat Vasile Blaga.

Lideri ai PDL, printre care Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Mihai Stanisoara, Andreea Paul si Theodor Stolojan au avut luni dupa-amiaza o intalnire cu delegatie FMI in Romania.

Sursa: rNews

Articol citit de 1491 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Rezerve valutare serioase?!

A cui sunt banii astia?! Bugetul e pe deficit ...
Ai Bancii Nationale!?
Inseamna ca Banca Nationala face profituri uriase... unde ajung aceste profituri!?
Ei fac rezerve din birurile pe care le pun pe economie...

 

D.le OFITER de militie ! Guvernarea BOC a lasat la .....

....dispozitia BNR, 5 miliarde de euro pentru echilibrul financiar al tarii, administrat de BNR.
Sunt bani de care guvernul nu poate dispune in nici un caz.
Iata ca BOC a creat aceasta rezerva.
Ponta ar vrea sa-si infiga mana in ei, dar....nu poate.
Doat BNR poate dispune de aceasta valuta ca sa poata tezauriza aurul. sa creasca rezerva de aur. care creste valoric in timp ce valuta forte este fluctuanta.
Roaga-l pe Dumnezeu sa te lumineze si el si sa nu mai postezi tampenii bolsevice pe forum !

Deficitul bugetar este al guvernului,fiindca nu incaseaza

......impozitul de-la operatorii economici din piata.
E un punct care greveza in minus activitatea guvernului, slabiciunea sau incapacitarea lui de a guverna.
Deci ....cauta-l in buzunare pe d.l Ponta.

BNR nu pune biruri pe economie. Banii lasati de Boc sunt

.......proveniti din cresterea economica .
Veniturile BNR se faca din serviciile pe care le presteaza, din aceste se fac plata salariatilor, unele investitii de dezvoltare si de tehnologie, protocol, sponsorizari.
Da, ati auzit bine, SPONSORIZARI.

Sa lumineze Dumnezeu mintile intunecate ale nepriceputilor,prefacuti destepti.

hei, hei...mai incet...ati sarit toti pe maxi...

de unde sa le stie el pe toate...nu este de ajuns ca face acele analize politice laborioase si bine documentate??? mai vreti si economice??? prea mult vreti...este si el un om...i d/io t...dar om...sau nu???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor