Ziare.com

BRICS cer mai multa influenta in FMI in schimbul banilor

de Teodora Bodeanu
Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 12:18

   

BRICS cer mai multa influenta in FMI in schimbul banilor
Statele mari emergente Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud (BRICS) au cerut mai multa influenta in cadrul Fondului Monetar International inainte de participa la majorarea resurselor sale financiare.

"Nu suntem pregatiti sa spunem o cifra, deoarece exista precondintii care nu au fost indeplinite, si anume daca se vor conforma cu planul de reforma", a declarat ministrul brazilian de Finante, Guido Mantega, citat de Reuters.

Sprijinul tarilor BRICS este esential pentru intarirea puterii FMI, ce are nevoie de mai multi bani pentru a ajuta statele cu deficite si datorii mari din zona euro.

Directorul FMI, Christine Lagarde, vrea sa se stranga 400 de miliarde de dolari in fonduri suplimentare. Pana in prezent, tarile europene si Japonia au promis 320 de miliarde de dolari, iar fondul se bazeaza pe tarile mari emergente pentru restul de bani.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Banii vor complementa fondul de urgenta de 1 trilion de dolari, agreat de liderii europeni in luna martie.

Intre timp, Canada si Statele Unite au refuzat sa participe la majorarea resurselor FMI.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 561 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor