Ziare.com

Cand decide FMI daca Romania si-a respectat obligatiile asumate

Luni, 17 Martie 2014, ora 16:04

   

Cand decide FMI daca Romania si-a respectat obligatiile asumate
Board-ul Fondului Monetar International (FMI) va discuta pe 26 martie primele doua evaluari ale acordului stand-by cu Romania.

Data apare in calendarul oficial publicat pe site-ul FMI.

Misiunea creditorilor internationali a venit la Bucuresti in luna ianuarie, iar seful delegatiei, Andrea Schaechter, a precizat atunci ca singura tinta ratata de tara noastra este cea referitoare la reducerea arieratelor acumulate de companiile de stat pentru ultimul trimestru al anului trecut.

Sefa misiunii FMI ne spune unde are Romania probleme

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Din cele cinci tinte orientative, patru au fost respectate. A fost ratata tinta privind arieratele pentru intreprinderile de stat. Este foarte dezamagitor ca realizarea tintelor s-a impotmolit", a spus atunci oficialul Fondului Monetar International, intr-o conferinta de presa.

Scrisoarea de intentie convenita cu FMI a fost blocata de disputele intre Guvern si presedinte. Traian Basescu a semnat documentul abia dupa ce au fost eliminate din textul sau doua masuri: acciza suplimentara la carburanti si reducerea ratelor la banci pentru buni-platnici.

Guvernul a aprobat scrisoarea FMI si o trimite la Cotroceni - ce urmeaza

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 312 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor