Articol citit de 4419 ori
ponta isi umfla muschii, ca sa nu para fraier.
in fapt, o sa vedem ca dupa alegeri, isi vor da seama ca n-au cum sa scada CAS-ul pana in 2024.
Efectele guvernarii Ponta care-l incanta pe Tariceanu
ptr ca are "curajul, sa se opuna modului in care FMI, cu mentalitatea de mic contabil, gandeste si analizeaza perspectivele economice ale Romaniei"
Actionarul francez al Dorna Lactate, grupul Lactalis, nr.3 in Europa, cu afaceri in Romania (potrivit Ministerului de Finante) de 40 milioane euro in 2012 si 530 de salariati, a decis inchiderea celor mai importante capacitati de productie din Romania..
Investitorii straini pleaca pe banda rulanta din tara noastra. Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a decis sa inchida fabrica de medicamente din Brasov, lasand peste 200 de oameni fara loc de munca.
CFR Marfa va incepe saptamana viitoare concedierea a peste 2.000 de oameni, din cauza situatiei financiare nefavorabile. Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a aratat, joi, ca in lipsa acestei masuri transportatorul feroviar risca sa ramana fara fond de salarii incepand din august.
ETC
http://capitalismpepaine.com/2014/01/11/ladorna-in-faliment-sute-de-oameni-concediati/
http://www.ziare.com/afaceri/investitii-straine/strainii-isi-muta-afacerile-din-romania-gsk-inchide-fabrica-din-brasov-1304107
http://www.ziare.com/stiri/cfr/sova-incep-concedierile-la-cfr-marfa-cati-angajati-pleaca-1304069
GlaxoSmithKline o fi vreofirma de apartament...
cetatene, imi pare bine ca mai destinzi atmosfera :))
chiar mi-a prins bine sa zambesc de tine azi :))
daca nu vezi legatura, n-o vezi si gata :))
@un ciudatzean ieuropean 09.40
- ca ii sperie creshterea economica , fara precedent (shi suport real) a romaniei ! gsk shi Lactalis nu sunt pregatitzi pentru performantza romaniei ! :o(((
Chiar nu vad legatura intre reducerea CAS si faptul ca unele
...firme cu capital strain au un management slab. Piata libera inseamna concurenta, iar cine nu se poate adapta ei pleaca acasa. E ceva normal.
Daca vrei - poti !
Astea sunt doar fite si sunt asa de dragu' a ne face pe noi romanii sa spunem - uite domnule ca daca vrei - poti !
Oare asa sa fie ?
Sa ne uitam un pic la ceea ce a mai ramas din ceea ce s-a "vrut" sa fie economia romaneasca...si ce avem ?
Acum numai dracu' mai poate sa redreseze barca pe un drum asa zis sanatos economic !
Si cine guverneaza in locul unui individ scolit la "scoli" inalte care sa manance economie pe paine si sa stie "citind" in rapoarte ce trebuie sa faca ...un "jurist" - si fie vorba intre noi, care a ajuns "procuror" numai el stie cum si ce a facut acolo - din pacate stiu cativa !
Deci, sa nu ne "imbatam" cu apa chioara ca mai este un pic si o transforma si pe asta in ...apa "menajera" !
Si cei care nu stiu - va anunt ca asta se va intampla cu apa noastra potabila, singura si cea mai buna din Europa - daca vom continua sa "extragem" gaze de sist - la "indicatiile pretioase" ale americanilor !
Diminuarea CAS, masura pro-activa economic, ori populism electoral?
Din punctul de vedere al PSD, diminuarea CAS este o masura economica pro-activa, menita sa combata lipsa de apetenta a capitalului strain, pentru investitii in Romania.
Opozitia declara masura drept electorala, avind in vedere ca simpla diminuarea a CAS, fara "trimiterea" banilor economisiti astfel, catre crearea de noi locuri de munca, da aceasta concluzie.
Desi salutara, aceasta masura nu are nici un efect in directia dezvoltarii economice si creierii de noi intreprinderi, ca orice alta masura punctuala, care nu poate tine locul unui proiect national de dezvoltare economica, amplu, care sa imbunatateasca masiv competitivitatea/functionalitatea economica nationala.Orice masuri punctuale, financiare sau fiscale luate de Guvern, nu pot diminua impactul negativ al imaginii economice a tarii, situata la un indice sub-african 74, de ne-functionalitate economica.Dupa 25 de ani de la Revolutie, Guvernele n-au depasit naivitatile si lipsa de viziune asupra dezvoltarii economice, incit sa inteleaga nevoia unei schimbari structurale de gindire economica nationala - punind in centrul politicii guvernamentale economice, imbunatatirea radicala a competitivitatii-functionalitatii economice nationale.
Dincolo de CONACO si comisia PDL de competitivitate si "programul de reindustrializare" PSD - Vozganian, Romania are un vid stiintific si de economie aplicata absolut, guvernantii neintelegind ca diminuarea unor marunte dari, nu poate tine locul unei reforme economice majore, care sa elimine din calea functionarii performante a intreprinderilor, toate blocajele si neajunsurile care le sufoca functional.