Ziare.com

FMI va discuta vineri prima evaluare a noului acord cu Romania

de Alina Bardas
Luni, 20 Iunie 2011, ora 17:32

   

FMI va discuta vineri prima evaluare a noului acord cu Romania
Fondului Monetar International (FMI) va discuta, vineri, prima evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania si cererea de modificare a unor criterii de performanta.

Tot vineri, Fondul va mai discuta problematici privind Cameron si Croatia, conform site-ului FMI.

Romania are un acord Stand-By cu FMI, de tip preventiv, la un total de 3,1 miliarde DST, adica aproximativ 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

Noul acord cu FMI va dura 24 de luni, urmand sa se deruleze concomitent cu un nou acord preventiv cu Uniunea Europeana, in valoare de 1,4 miliarde de euro, precum si cu un imprumut de 0,4 miliarde de euro de la Banca Mondiala.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Fiind vorba despre un acord de tip preventiv, banii de la FMI pot fi trasi numai in cazul unei situatii exceptionale, cum ar fi un atac asupra monedei nationale declansat de o criza in regiune, concretizat intr-o pierdere masiva de rezerve si de incredere, sau in cazul in care Trezoreria esueaza, in doua - trei randuri, sa se finanteze la costuri acceptabile.

In aceste conditii, toata suma, de 3,6 miliarde euro, pe care Fondul o va pune la dispozitia Romaniei prin noul acord de tip preventiv, va fi destinata Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Citeste mai multe despre acord FMI romania fmi acord FMI Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 710 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In atentia DNA - Unde este FLOTA Romaniei !!!

Acuzatiile impotriva vanzarii flotei de catre Traian Basescu fara acordul Givernului Roman de atunci,au fost constituite pe baza verificarilor facute de Directia Generala a Controlului Financiar de Stat la Compania de Navigatie Maritima Petromin SA Constanta. In dosar sunt consemnate urmatoarele ilegalitati:

"In toate cazurile, infiintarea companiilor din strainatate (ale Petromin) nu au avut aprobarea Guvernului Romaniei asa cum prevad dispozitiile Decretului-lege nr. 104 din 30 martie 1990. Documentele de infiintare si functionare a acestor companii au fost aprobate de Basescu Traian - ministrul transporturilor. Navele apartinand Petromin SA Constanta au arborat pavilion liberian tot prin ordin al ministrului transporturilor, incalcandu-se astfel dispozitiile Decretului nr. 443/1972, ramas in vigoare pana la aparitia Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 42 din 29 august 1997, cand a fost abrogat in mod expres de guvernarea CDR.

Prejudiciul produs Petromin SA Constanta prin managementul necorespunzator in perioada 1991-1999 este estimat la peste 150 de milioane de dolari"
Vezi si - Lista navelor romanesti rebotezate!

Articol amplu - : http://ziarulscmd.blogspot.com/2011/06/flota-romaneasca-disparuta-fara-urma-in.html

 

 

Hai Basescule !

Pune baietii sa rada si acesti 3 miliarde,dupa care ...VALEA !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor