Companiile de stat au trecut testul FMI

Marti, 26 Iulie 2011, ora 15:02
1481 citiri

Cele opt companii de stat monitorizate in 2011 si-au indeplinit tintele impuse in cadrul acordului cu Fondul Monetar International, potrivit declaratiilor ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, dupa intalnirea cu membrii misiunii FMI in Romania.

"Dupa o serie de analize, concluzia a fost aceea ca masurile asumate de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) pentru cele 8 companii din portofoliul ministerului, monitorizate in anul 2011 au fost indeplinite, reprezentantii FMI apreciind pozitiv progresele inregistrate", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Astfel, in urma analizei datelor economice preliminate pe sase luni, companiile s-au incadrat in indicatorii bugetari stabiliti.

De asemenea, pana in luna octombrie, ministerul Economiei va face o analiza cu privire la infiintarea celor doua companii energetice, prin care se va clarifica situatia juridica a companiilor si se va lua o decizie finala in privinta lor.

In paralel, se analizeaza posibilitatea, agreata si de FMI, a reorganizarii sectorului energetic in doua companii, care sa asigure o exploatare optima din punct de vedere tehnic, bazata pe un mecanism clar de functionare, in care sa nu mai fie incluse Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Ministrul Economiei a adaugat si ca oferta Petrom va fi reluata in prima jumatate a anului 2012.

In cazul celorlaltor companii, se va continua programul de vanzare a 15% din pachetul de actiuni din Translectrica, Transgaz si Romgaz. Pentru Hidroelectrica si Nuclearelectrica, se va demara procesul de majorare de capital cu 10 la suta, prin oferta publica primara, pentru generarea de investitii suplimentare.

T.B.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#companii stat FMI, #infiintare companii energetice, #vanzare Petrom , #FMI
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
alo,baietii albastri,de ieri si de azi,veniti...de criticati!