Criza din Ucraina: Ce spune seful FMI despre ajutorul Rusiei

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 13:06
2406 citiri
Criza din Ucraina: Ce spune seful FMI despre ajutorul Rusiei
Foto: en.ria.ru

Christine Lagarde, cea care conduce in prezent FMI, a spus ca economia Ucrainei s-ar fi prabusit pana acum daca nu ar fi existat ajutorul acordat de Rusia.

Declaratia acesteia a fost facuta miercuri, ea recunoscand faptul ca anul trecut economia tarii ex-sovietice era intr-o situatie dezastruoasa, doar sprijinul Rusiei ajutand regimul de la Kiev sa evite o catastrofa, scrie Ria Novosti. La sfarsitul anului trecut, Rusia a decis sa investeasca in obligatiuni suma de 15 miliarde de dolari.

Prima transa de trei miliarde de dolari a fost achitata in decembrie 2013. De asemenea, autoritatile de la Kiev si Kremlin au ajuns atunci la un acord pentru reducerea pretului la gaze pentru Ucraina, in incercarea de a sprijini economia acestui stat. Sprijinul financiar rusesc a fost oprit in urma protestelor din capitala ucraineana, inregistrate in luna februarie.

Lagarde a subliniat faptul ca Ucraina trebuie sa ia masuri drastice de reforma. "E o economie care are nevoie de transformari profunde ale propriei politici fiscale, ale politicii monetare si ale celei din domeniul energetic", spune ea.

Saptamana trecuta, Ucraina si FMI au semnat un acord in urma caruia tara poate lua un imprumut de pana la 18 miliarde de dolari daca va face reformele economice necesare. In urmatorii doi ani, aceasta tara vrea sa obtina in total 27 de miliarde de dolari de la FMI.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ucraina Rusia gaz, #gaz Ucraina Rusia, #economie ucraina, #imprumut Ucraina Rusia , #FMI