Duel franco-mexican pentru scaunul eliberat de Strauss-Kahn

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 21:45
1700 citiri
Duel franco-mexican pentru scaunul eliberat de Strauss-Kahn

Christine Lagarde, ministrul de Finante francez, si Agustin Cartens, guvernatorul Bancii Centrale Mexicane sunt cei doi candidati ramasi in cursa pentru sefia Fondului Monetar International (FMI), dupa ce, vineri, Grigory Marchenko, seful Bancii Centrale din Kazahstan, si-a anuntat retragerea.

Interesant va fi cine va castiga sefia FMI: favorita Christine Lagarde sau experimentatul Agustin Cartens, scrie Le Parisien.

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a demisionat recent, dupa ce a fost acuzat de agresiune sexuala si tentativa de viol, postul devenind astfel vacant.

Christine Lagarde este considerata ca si favorita, fiind in ultimii patru ani in cabinetul de la Bercy, avand o experienta solida in G20 si in zona euro. Lagarde are deja sprijinul a 7 din cei 24 de directori ai bancilor europene.

Agustin Carstens este considerat de specialisti ca fiind cel mai experimentat, el detinand functia de sef adjunct al FMI in 2003, in perioada in care Lagarde profesa ca avocat.

Vineri, Carstens s-a aflat intr-o vizita la New Delhi, precizand in conferinta de presa ca numirea sefului FMI se va face totusi pe baza competentelor profesionale.

Zarurile au fost astfel aruncate, cei doi si-au depus deja candidatura, aplicand in noaptea de vineri spre sambata pentru sefia Fondului Monetar International.

Cele mai importante state membre ale fondului, Statele Unite ale Americii, Japonia si China se pare ca au nevoie de mai mult timp pentru a se hotari pe cine sustin. Noul lider al Fondului Monetar International va fi ales pe 30 iunie 2011.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#alegeri director general FMI, #nou sef fmi, #nou director general FMI, #Christine Lagarde, #Agustin Cartens , #FMI