Ziare.com

Dumitru, Raiffeisen: Opiniile Consiliului Fiscal si ale FMI converg in mare masura

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 15:14

   

Dumitru, Raiffeisen: Opiniile Consiliului Fiscal si ale FMI converg in mare masura
Opiniile exprimate de membrii Consiliului Fiscal in cadrul discutiilor purtate marti dimineata cu delegatia FMI sunt in mare masura convergente cu cele ale institutiei financiare internationale, a afirmat presedintele CF, Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank.

Discutiile cu delegatia Fondului s-au axat pe situatia fiscala din Romania si pe prognozele facute de FMI si Consiliul Fiscal. Anterior, Consiliul Fiscal isi exprimase opinia ca estimarile Guvernului roman privind veniturile bugetare pe 2011 sunt optimiste.

La iesirea de la discutii, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, a spus ca este multumit "ca, in conformitate cu legea responsabilitatii fiscale, functioneaza Consiliul Fiscal, care este o structura independenta ce isi poate exprima opiniile despre felul in care este condusa tara din punct de vedere fiscal".

Jeffrey Franks a refuzat sa faca orice fel de evaluare asupra situatiei fiscale a Romaniei pana la sfarsitul misiunii.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Consiliul Fiscal este o autoritate independenta, compusa din cinci membri cu experienta in domeniul politicilor macroeconomice si bugetare, care sprijina activitatea Guvernului si a Parlamentului in cadrul procesului de elaborare si derulare a politicilor fiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelor macroeconomice care stau la baza proiectiilor bugetare si a politicilor fiscal-bugetare pe termen mediu si lung.

Membrii Consiliului fiscal isi exercita mandatul potrivit Legii 69/2010 si conform acesteia nu vor solicita sau primi instructiuni de la autoritatile publice ori de la orice alta institutie sau autoritate.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 819 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci FMI si Consiliul Fiscal sunt impotriva prevederilor Directivei europene si Ordonantei 50 !! Adica cei datori la banci trebuie sa fie "jefuitzi zdravan" de catre banci astfel incat Statul sa poata imprumuta de la banci pentru a plati datorii la FMI?

Consensul este si interesul matale de bancher domnule Ionutz Dumitr pentru ca esti remunerat contra comision de catre "Doctor Stepici" actionaru-sef la banca matale ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor