FMI a aprobat prima si a doua evaluare a acordului cu Romania

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 21:55
1504 citiri
FMI a aprobat prima si a doua evaluare a acordului cu Romania

Board-ul Fondului Monetar International (FMI) a aprobat, miercuri, prima si a doua evaluare a acordului preventiv cu Romania.

Statul roman va avea la dispozitie o suma suplimentara de aproximativ 436,3 milioane de euro, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Internet a institutiei financiare internationale.

Cele doua evaluari au fost realizate la Bucuresti in luna ianuarie a acestui an de catre misiunea FMI condusa de Andrea Schaechter.

Potrivit acesteia, singura tinta ratata de autoritatile de la Bucuresti este cea referitoare la reducerea arieratelor acumulate de companiile de stat pentru ultimul trimestru al anului trecut.

"Reducerea arieratelor asumata pentru finalul lunii septembrie - finalul lunii decembrie, de un miliard (de euro - n. r.), nu a fost realizata. Speram ca Guvernul sa revina si sa recupereze. Trebuie luate masuri de restructurare in aceste companii. Avem tinte trimestriale, iar tinta pentru urmatoarea perioada este mai putin de un miliard", a spus Schaechter in 4 februarie, la finalul misiunii de la Bucuresti.

Reprezentantul FMI a subliniat ca aceasta problema trebuie transata pana la urmatoarea intrunire a boardului Fondului Monetar International, care, de regula, are loc la doua luni de la finalul fiecarei vizite.

La capitolul bile albe, Andreea Schaechter a apreciat ca autoritatile romane au respectat calendarul de liberalizare a pietei de energie si gaze si, mai mult, sunt in grafic in ceea ce priveste planul de listari a companiilor la bursa.

Fondul Monetar International (FMI) estimeaza pentru anul 2014 o crestere economica de 2,2% pentru Romania, dupa un avans de 2,8% inregistrat anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#FMI aprobat acord Romania, #FMI acord Romania, #Romania transe FMI , #FMI
Comentarii