Ziare.com

FMI a aprobat un nou acord preventiv pentru Romania

de Florin Necula
Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 19:35

   

FMI a aprobat un nou acord preventiv pentru Romania
Fondul Monetar International a aprobat un nou acord preventiv cu Romania, in valoare de doua miliarde de euro, pentru o perioada de doi ani.

Acordul de tip stand-by, al treilea pentru Romania de la declansarea crizei economice, a fost aprobat de Consiliul Director al FMI, intr-o decizie ce a fost luata la Washingon, vineri, informeaza Digi 24. Astfel, conducerea FMI a avizat scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile de la Bucuresti. Primul acord a fost incheiat in 2009, iar al doilea, de tip preventiv, in 2011.

La cele doua miliarde de euro aprobate de FMI, se adauga alte doua miliarde de euro de la Comisia Europeana.

Cand se va discuta noul acord cu Romania in Consiliul Director al FMI

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Solicitam aprobarea unui nou Acord Stand-By (ASB) pentru 24 de luni, cu o valoare totala de 1.751,34 milioane DST (aproximativ 2 miliarde Euro, 170 procente din cota), pe care intentionam sa il tratam ca preventiv. Noul program ASB va sustine programul nostru economic cuprizator pentru perioada 2013-2015 de mentinere a politicilor macroeconomice sanatoase si a stabilitatii sectorului financiar si de continuare a reformelor structurale intr-un context marcat de incertitudini externe semnificative", se arata in scrisoarea de intentie pe care autoritatile romane au transmis-o FMI, citata de Mediafax.

Guvernul roman a trimis scrisoarea de intentie catre institutie pe 12 septembrie, iar premierul Victor Ponta a prezentat Parlamentului ideile principale din document, pe 17 septembrie. Prim-ministrul a sustinut ca in acord nu exista nicio intentie de crestere a fiscalitatii, fiind pastrata cota unica de 16%. Totodata, el a subliniat ca spera ca acest nou acord sa fie ultimul incheiat de Romania.

Ponta, despre noul acord cu FMI: Imi doresc sa fie ultimul

Suspans pentru Romania: Board-ul FMI discuta despre un nou acord

Referitor la obligarea persoanelor care obtin venituri din chirii sa plateasca in plus la asigurarile de sanatate, premierul a precizat ca suma este limitata la cinci salarii medii, ca masura va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014 si ca va compensa contributiile de asigurari de sanatate acordate pensionarilor.

Ponta a mai afirmat ca acordul mai prevede majorarea ajutoarelor de stat, in 2014, de la trei miliarde la opt miliarde de lei.

De asemenea, noul acord prevede continuarea privatizarilor, printre care se numara 15% din Compania Energetica Oltenia si 10% din Hidroelectrica.

Premierul a insistat ca acordul nu prevede obligatia pentru Romania de a impozita persoanele fizice autorizate sau drepturile de autor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1861 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Traisca Basescu ca a facut acordul cu FMI :)))!

;))))

 

Băi Cronos !

Intreabă-ți copchii,eventual nepoții dacă sunt de acord să plătească pină la adinci bătrineți aceste imprumuturi care sunt de fapt prețu Mafiilor pentru a trăi ei bine ...ACUM !
Tu ...oricum vei rămine păcăliciu de serviciu,postacu care indrumă turma la abator. Probabil te alegi și tu cu o pungă cu pește impuțit,un kil de făină și unu de ulei. Așa a vindut și Juda pe Isus ! Unde sunt miliardele anterioare ? Știe cineva ? Bineințeles că știe unu ca Trăenel,Boculeț,Guzganian,Pontuleț ,Crinuleț....și alți reprezentanți ai Mafiilor profitoare. Ei ...se infruptă copios,lasă de "chichi" niște mărunțiș justificator...iar poporu roman ...PLĂTEȘTE ! Unde sunt toate promisiunile făcute atunci cind ne imprumutau cei ce fac să meargă zi și noapte Planșa Biletelor de Bancă fără a cheltui mai mult decăt prețu hirtiei de plastic ? Autorute ? "canci" !,Sănătate ? de două ori "canci" ! Educație ? ....care educație ? Ăia care pregătesc chelneri,crupieri,săpători in construcții,căpșunari pentru occident sunt rezultatu Sistemului de Invățămint ghiftuit chipurile din IMPRUMUTURI la FMI ?
Ultima oară imprumutu ,sa chemat ...Imprumut Asigurator....de care nu ne vom atinge decit in cazuri extreme. Și cum suntem meșteri la unflat baloane și gogoși....banii au fost retrași ușurel și cu grijă,fără ca să se justifice in vre-un fel. Au văzut că ține la poporu ăsta.....și repetă REȚETA ! Băi !....voi chiar sunteți CHIORI ?

Bai moldovene,

noi suntem chiori in tara orbetilor ca tine.tot militian ramai.

"Voiculescu la puscarie!"

Dar tot nu am ințeles, Ponta a făcu bine sau a făcut rău, aceasta este intrebarea!?!

 

Seamana cu

raspunsul la radio Erevan .

 

E de bine .

Si mai mult nu spun .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor