FMI a avut discutii cu oficiali ai BNR

Luni, 02 Mai 2011, ora 16:05
648 citiri

Delegatia Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, a avut, luni, discutii cu oficiali ai Bancii Nationale, in cadrul misiunii de evaluare a indeplinirii de catre Romania a conditionalitatilor din acordul de tip preventiv, convenit cu autoritatile romane.

Potrivit declaratiei facute de Jeffrey Franks la inceputul misiunii de evaluare, discutiile de la Banca Nationala "vor privi politica monetara, tinta de inflatie si situatia din sectorul financiar".

Delegatia va mai avea discutii, in cursul zilei de luni, cu membri ai conducerii Ministerului de Finante.

Guvernul a adoptat, vineri, Programul de convergenta 2011 - 2014 care arata, referitor la politica monetara si a cursului de schimb, ca, potrivit statutului sau, BNR are ca obiectiv fundamental asigurarea si mentinerea stabilitatii preturilor.

"Politica monetara va ramane ferm orientata in directia atingerii tintelor de inflatie stabilite de BNR impreuna cu guvernul si implicit a reducerii durabile a ratei inflatiei pe termen mediu spre niveluri compatibile cu definitia cantitativa a stabilitatii preturilor adoptata de BCE. Un sprijin in acest sens este de asteptat sa-l ofere adoptarea, incepand cu anul 2013, a unei tinte stationare multianuale de inflatie, situata la nivelul de 2,5 la suta; aceasta decizie a fost luata de CA al BNR la finele anului 2010, concomitent cu decizia de mentinere a tintei anuale pentru 2012 la nivelul celei din anul 2011.

Trecerea la o tinta stationara de inflatie reprezinta o schimbare benefica, dar si ambitioasa adusa strategiei de tintire a inflatie, care va pune capat etapei tintelor anuale gradual descrescatoare de inflatie stabilite si anuntate pe un orizont temporal de cate doi ani, ce a caracterizat aceasta strategie de la adoptarea ei", se arata in programul de convergenta.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Jeffrey Franks FMI, #intalnire FMI BNR , #FMI