FMI a stabilit ce masuri vor fi luate - Basescu afla duminica rezultatul evaluarii

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 20:54
1906 citiri
FMI a stabilit ce masuri vor fi luate - Basescu afla duminica rezultatul evaluarii
Foto: Antena 3

Autoritatile romane si delegatia FMI au convenit asupra masurilor care vor fi intreprinse in perioada urmatoare, iar rezultatele evaluarii acordului de tip preventiv vor fi prezentate, duminica, presedintelui Traian Basescu, potrivit unor surse guvernamentale.

"Au fost stabilite actiunile si indicatorii care vor fi urmariti. Au mai ramas de discutat doar cateva detalii de ordin tehnic", au afirmat sursele, citate de Mediafax.

Primul-ministru Emil Boc a avut, sambata, la Palatul Victoria, o intrevedere cu reprezentantii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

In cadrul discutiilor, au fost abordate mai multe teme printre care proiectia bugetara pe anul 2012, reducerea arieratelor din sectorul medical si finalizarea reformei in domeniul sanatatii, privatizarea managementului companiilor de stat si vanzarea unor pachete de actiuni minoritare detinute de stat la unele companii, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis, sambata, Ziare.com.

Franks: Romania poate avea crestere sustenabila, fara a dezechilibra economia

Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a declarat ca Romania va continua sa inregistreze in acest an crestere economica si chiar sa accelereze anul viitor ritmul de crestere, dar numai prin continuarea "satisfacatoare" a reformelor, imbunatatirea absorbtiei fondurilor UE si planuri de investitii solide.

Premierul Emil Boc urmeaza sa se intalneasca, duminica, la ora 12:00, cu reprezentantii Bancii Mondiale.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, a inceput pe 20 iulie cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania. Vizita FMI, care se va incheia la 1 august, este comuna cu a unor echipe din partea Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Rezultatele evaluarii vor fi prezentate luni, de catre oficialii FMI, Bancii Mondiale si cei ai Comisiei Europene.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#delegatie FMI masuri, #rezultate evaluare presedinte , #FMI