FMI amana reuniunea de luni in care urma sa se discute noua transa pentru Romania

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 09:07
1903 citiri
FMI amana reuniunea de luni in care urma sa se discute noua transa pentru Romania

Jeffrey Franks, seful misiunii pentru Romania a Fondului Monetar International (FMI), a anuntat vineri ca reuniunea boardului programata pentru luni, 28 iunie, in care urma sa se discute acordarea unei noi transe de imprumut tarii noastre, a fost amanata ca urmare a deciziei CCR de a declara neconstitutionala reducerea pensiilor cu 15%.

"Fondul evalueaza impactul hotararii Curtii Constitutionale cu privire la masurile fiscale propuse de Guvern. Legile afectate erau o parte importanta a masurilor de austeritate care fac parte din programul care este sprijinit de acordul stand-by", a declarat Franks citat de site-ul oficial al FMI.

Masurile respinse de Curte reprezinta o modificare importanta in acordul negociat de FMI cu Romania, iar amanarea are menirea de a da timp guvernantilor romani sa gaseasca masuri alternative.

"Pana la identificarea unor masuri alternative (de catre Cabinetul de la Bucuresti - n.red.), reuniunea Consiliului programata pentru 28 iunie pentru revizuirea aranjamentului stand-by a fost amanata", se mai arata in comunicatul Fondului.

Franks mai mentioneaza ca discutiile cu Guvernul Boc privind masuri alternative de scadere a deficitului bugetar sunt deja destul de avansate si "suntem increzatori ca vom putea sa venim foarte curand in fata Consiliului FMI cu alt plan".

Doua articole din legile prin care se reduc salariile bugetarilor si pensiile au fost declarate neconstitutionale, vineri, de catre magistratii CCR.

CCR: Reducerile de pensii nu sunt constitutionale

Cele doua articole se refereau, printre altele, la taierea pensiilor cu 15% si la recalcularea pensiilor magistratilor.

In schimb, CCR a stabilit ca reducerea salariilor bugetarilor cu 25% nu incalca Constitutia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#FMI Romania amana, #FMI sedinta Romania amanare , #FMI