FMI anunta luni rezultatul negocierilor cu Guvernul Boc

Vineri, 07 Mai 2010, ora 19:19
1200 citiri
FMI anunta luni rezultatul negocierilor cu Guvernul Boc

Reprezentantii Fondului Monetar International, alaturi de cei ai Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale, vor face o declaratie publica, cu privire la rezultatul negocierilor avute cu Guvernul Romaniei, luni, la ora 9.30, anunta FMI.

La conferinta de presa organizata luni de FMI, la sediul BNR, vor participa reprezentantul regional pentru Romania si Bulgaria al FMI, Tonny Lybek, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, reprezentanta Comisiei Europene, Fabienne Ilzkovitz, si managerul de tara al BM in Romania, Francois Rantrua, care vor prezenta concluziile misiunii.

Misiunea FMI condusa de Jeffrey Franks se afla la Bucuresti de pe 27 aprilie, pentru a evalua felul in care Guvernul Boc a respectat programul economic convenit cu institutiile financiare internationale.

Aceasta este a patra misiune de evaluare a Fondului Monetar International, iar scopul sau este sa pregateasca un raport trimestrial despre programul economic al Romaniei, care este sprijinit de FMI, Uniunea Europeana, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

De rezultatele evaluarii va depinde acordarea celei de-a cincea transe din imprumutul pe care tara noastra l-a luat de la FMI, in valoare de aproximativ 850 de milioane de euro.

In urma discutiilor avute, premierul Emil Boc si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, lucreaza la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand by cu Fondul Monetar International.

Punctele centrale ale acestei scrisori sunt masurile anuntate, care ar conduce la mentinerea deficitului bugetar sub 7% din produsul intern brut (PIB), stopand practic cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestor masuri.

#FMI declaratie, #Guvern Boc, #discutii FMI , #FMI
Comentarii
P
PSD_Erie
rank 1
Toarasi, stirea asta ie cam cu cantec! Luni e 10 Mai, Traiasca Regele! Da noi astia multi si saraci, om mai putea trai ?