FMI avertizeaza: Guvernul va depasi deficitul daca renunta la austeritate

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 22:55
2859 citiri
FMI avertizeaza: Guvernul va depasi deficitul daca renunta la austeritate

Reprezentantii FMI au avertizat autoritatile guvernamentale de la Bucuresti ca tinta de deficit stabilita pentru anul viitor va fi depasita daca se vor adopta masurile ce vizeaza scaderea cotei unice, a CAS si majorarea salariului minim peste 700 lei.

Totodata, FMI a cerut un program clar de prioritati pentru investitii, in special in transport si sanatate, informeaza Mediafax.

"Fondul Monetar International a atentionat ca tinta de deficit bugetar pentru 2011 va fi depasita daca este introdus pachetul de masuri propus de coalitie, desi membrii Guvernului au insistat ca aceasta depasire va fi estompata prin cresterea economica ce ar rezulta din relaxarea fiscalitatii. FMI a cerut in acelasi timp un program clar de prioritati in ceea ce priveste investitiile, in principal in transporturi si sanatate", sustin sursele citate de agentia de presa.

Liderii coalitiei au propus FMI, la inceputul acestei saptamani, alaturi de scaderea contributiilor sociale de la 44% la 41% si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12%, si cresterea salariului minim de la 600 la 700 de lei.

O misiune a FMI este prezenta incepand din 20 octombrie, la Bucuresti, pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri. Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#fmi, #depasire deficit, #scadere cota unica, #scadere CAS, #majorare salariul minim 700 lei , #FMI