FMI avertizeaza Romania sa nu puna in pericol progresul din ultimii ani (Video)

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 19:03
8843 citiri
FMI avertizeaza Romania sa nu puna in pericol progresul din ultimii ani (Video)

Fondul Monetar International a transmis, marti, Romaniei sa nu puna in pericol progresele obtinute in ultimii ani, in conditiile in care Guvernul lui Victor Ponta va incheia anul viitor programul cu institutia.

"Programul va expira anul viitor si dupa expirarea sa vom trece in revista situatia de la acel moment. (...) Exista un angajament din partea Romaniei ca va continua sa isi consolideze situatia fiscala. Deci, ne asteptam ca acest angajament sa fie respectat", a declarat Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, arata The Economic Times.

Ministrul Finantelor dezvaluie: Bugetul pe 2015, gata la anul. Cand va fi discutat cu FMI?

Acesta a precizat ca tara noastra a depus un efort mare pentru ca economia sa devina puternica si mai rezistenta la socuri.

"Credem ca este extrem de important pentru Romania sa nu puna in pericol aceasta imbunatatire considerabila", a adaugat Guiullermo Tolosa.

In 2015 se va incheia ultimul acord dintre Romania si FMI, un acord stand-by in valoare de patru miliarde de euro.

A.G.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com