Ziare.com

FMI, din nou in vizita. Vezi ce se va discuta

de Teodora Bodeanu
Marti, 25 Octombrie 2011, ora 08:01

   

FMI, din nou in vizita. Vezi ce se va discuta
Bugetul pentru 2012, atingerea tintelor de deficit, precum si de crestere economica, dar si progresele in plata arieratelor sau in privatizarea companiilor de stat vor reprezenta principalele subiecte de discutie in cadrul misiunii de evaluare a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, care incepe marti.

In cadrul misiunii, care se va incheia pe data de 7 noiembrie, reprezentantii celor trei institutii internationale vor avea intalniri atat cu membrii Guvernului, cat si cu oficiali ai partidelor politice, ai sindicatelor si patronatelor, precum si ai bancilor sau organizatiilor societatii civile.

Unul din cele mai importante puncte ale discutiilor cu Guvernul il va reprezenta ajungerea la un numitor comun in privinta proiectului de buget pe anul viitor. Acesta ar fi trebuit prezentat pana pe data de 15 octombrie, insa premierul Emil Boc a explicat intarzierea prin faptul ca este nevoie o consultare cu FMI si cu oficialii europeni, care, inca, nu a avut loc. Acesta a precizat ca proiectul de buget va fi trimis Parlametului dupa discutiile cu cele trei institutii.

De asemenea, pe fondul cresterii preturilor la energie si gaze, reprezentantii FMI se vor intalni si cu oficialii Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE). Discutiile se vor axa pe evolutia preturilor reglementate si politica Autoritatii de Reglementarii in Domeniul Energiei.

In plus, se va discuta si despre datoriile companiilor de stat catre furnizorii de electricitate, investitiile in domeniu si potentialul pentru atragerea unor noi investitori.

Aceasta este cea de-a treia evaluare in cadrul acordului de tip preventiv pe care Romania l-a incheiat cu FMI la sfarsitul lunii martie din acest an. In cadrul acordului, institutia financiara ne pune la dipozitie o suma de aproximativ 3,56 de miliarde de euro. Pana acum, Romania a hotarat sa nu atraga nici o transa eliberata de FMI, banii fiind pusi la dispozitie pentru cazuri de urgenta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1088 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Au venit.....

Sa verifice si sa aprobe proiectul de buget al guvernului Boc, ca acesta sa-l poata inainta parlamentului. Asta da demnitate nationala, asta de independenta, libertate si democratie. Domnilor astazi Romania este condusa de fmi si banca mondiala. Se vede acest lucru clar si eu consider ca asta inseamna tradarea poporului roman si vanzarea tarii.

 

nici o privatizare

privatizarea - furt. Reprezentantii FMI trebuie arestati, judecati si condamnati pt devalizare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor