FMI discuta luni prima evaluare a noului acord cu Romania

Luni, 27 Iunie 2011, ora 10:34
1162 citiri
FMI discuta luni prima evaluare a noului acord cu Romania

Fondul Monetar International (FMI) va discuta, luni, prima evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania si cererea de modificare a unor criterii de performanta.

Tot luni, Fondul Monetar International va mai analiza date din acordul facut pe o perioada de trei ani cu Liberia, conform programului aparut pe site-ul FMI.

Romania are un acord Stand-By cu FMI, de tip preventiv, la un total de 3,1 miliarde DST, adica aproximativ 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

Noul acord cu FMI va dura 24 de luni, urmand sa se deruleze concomitent cu un nou acord preventiv cu Uniunea Europeana, in valoare de 1,4 miliarde de euro, precum si cu un imprumut de 0,4 miliarde de euro de la Banca Mondiala.

Fiind vorba despre un acord de tip preventiv, banii de la FMI pot fi trasi numai in cazul unei situatii exceptionale, cum ar fi un atac asupra monedei nationale declansat de o criza in regiune, concretizat intr-o pierdere masiva de rezerve si de incredere, sau in cazul in care Trezoreria esueaza, in doua - trei randuri, sa se finanteze la costuri acceptabile.

In aceste conditii, toata suma, de 3,6 miliarde euro, pe care Fondul o va pune la dispozitia Romaniei prin noul acord de tip preventiv, va fi destinata Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#FMI evaluare acord, #acord Romania FMI, #evaluare acord satnd by Romania , #FMI