Ziare.com

FMI recomanda o usoara crestere a salariilor si pensiilor

de Constantin Pescaru
Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 13:29

   

FMI recomanda o usoara crestere a salariilor si pensiilor
Oficialii Fondului Monetar International (FMI) au recomandat in scrisoarea adresata Romaniei, publicata inainte de cea de-a patra evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, o crestere usoara a salariilor si pensiilor in acest an, daca vor permite conditiile bugetare.

Pentru 2012, tara noastra si-a propus un deficit de 1,9% pe ESA. Insa chiar daca indicele va depasi putin aceasta valoare, semnalul transmis catre pietele financiare va fi tot unul pozitiv.

Astfel, reprezentantii FMI recomanda o crestere modesta a salariilor si pensiilor, daca acest lucru va fi permis de conditiile bugetare, se arata in scrisoarea adresata Romaniei de catre FMI.

Economia Romaniei este, in continuare, pe drumul cel bun, insa turbulentele financiare din zona euro vor afecta viitoarele proiecte de dezvoltare, mai noteaza cei de la Fond.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Produsul Intern Brut a crescut in trimestrul al treilea, datorita productiei excelente din agricultura si a cererii interne, in special in domeniul constructiilor si al vanzarilor.

In plus, oficialii FMI au mentionat ca piata muncii incepe sa-si revina, insa criza din zona euro va afecta cresterea economica a Romaniei in urmatoarea perioada.

Exporturile au inceput deja sa scada, iar incertitudinile de pe pietele financiare au determinat un avans al CDS-ului, ceea ce a dus la o crestere a ratei de imprumut a tarii noastre, afectand astfel investitiile si consumul.

In schimb, inflatia s-a redus considerabil si este de asteptat ca sa atinga tinta propusa de autoritati, pentru sfarsitul anului 2011, de 3%, iar deficitul de cont curent va ramane sub nivelul de 5% din PIB.

Oficialii FMI au precizat ca tara noastra a indeplinit toate criteriile prevazute in cea de-a treia evaluare si ca vom putea atinge tinta de deficit bugetar.

Pentru 2011, indicele va ajunge la valoarea dorita, de 4,4% din PIB, iar pentru acest an, nivelul propus de Guvern este de 1,9% pe ESA, mult sub limita de 3% impusa de UE.

Pentru ca eventualele socuri sa fie absorbtie, Executivul va trebui sa tina sub control cheltuielile bugetare si sa inghete salariile si pensiile.

Previziuni petru 2012

Pentru anul 2012, se asteapta ca economia Romaniei sa inregistreze doar un avans usor, de 1,8%, fiind afectata de criza. In schimb, presiunile inflationiste se vor diminua, cererea interna va creste usor, iar rata de absorbtie a fondurilor europene va fi mai mare decat in 2011, conform oficialilor FMI.

In acest an, inflatia ar putea scadea sub nivelul de 3% in prima jumatate a anului, iar ulterior va creste usor, peste tinta stabilita de BNR. Deficitul de cont curent se va stabiliza in jurul valorii de 4,25% din PIB.

Este de asteptat ca recenta crestere puternica a exporturilor, in special a exporturilor de automobile si in sectorul agricol, sa imbunatateasca balanta comerciala pentru 2011.

Exporturile nete in 2012 ar urma sa ramana in mare masura stabile, iar cererea de importuri urmeaza sa incetineasca, concomitent cu cresterea exporturilor, considera reprezentantii FMI.

Proiectia pentru sectorul privat arata o rostogolire a datoriilor pe termen scurt. Fluxurile de investitii straine directe se vor consolida cu sprijinul veniturilor din privatizare, iar scenariile de baza arata ca nu vor aparea noi deficite de finantare.

Expertii FMI recomanda o restructurare in domeniul sanatatii, o absorbtie mai buna a fondurilor europene si o imbunatatire a strategiei de finantare. In plus, Romania ar trebui sa continue procesele de privatizare si de restructuare a unor firme si sa creasca in continuare competitivitatea.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5262 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Economia Romaniei va fi afectata de Mafiotii de la F.M.I.

"FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei "

“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei"
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri in lume tragediile celor care trăiesc in aceste vremuri amare nu sunt atat de mari, atat de intense asa cum sunt cele din Romania si parcă nicăieri in lume guvernantii nu si-au intors fata de la popor, asa cum au făcut-o cei care conduc astăzi Romania.
De sase ani de zile, Presedintele Romaniei spune poporului cat de răi, de meschini, de lipsiti de profesionalism sunt medicii, magistratii, profesorii. In ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimtite au pensionarii acestei tări…In ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cat de incompetent este acest popor si cat de rău a fost croit sistemul acestei tări pe care ei, intr-o formă sau alta, o conduc de sase luni de zile", a arătat deputatul Nica. Acesta crede că in ultima lună, discursul guvernantilor PDL la adresa poporului a devenit din ce in ce mai virulent, din ce in ce mai critic si, din ce in ce mai tragic, pentru fiecare roman in parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să functioneze, pentru ca romanul să mai inghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată si motivatia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la inceputul singurului plan pe care acest partid il poate pune in practică, respectiv distrugerea Romaniei. ..................

mai multe pe :
http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html

NU mai putem fi dusi cu "presul" - sa recuperati banii de la actuala Coalitie Interlopa Politica....NU de la cetatenii acestui POPOR.

Muntii Nostri AUR poarta, NOI = “BESESCU “ CERSIM din POARTA in POARTA

http://www.lutyk.ro/2011/03/muntii-nostri-aur-poarta-noi-cersim-din-poarta-n-poarta/ - este super reportajul si cat se poate de real.

 

Unde mai gaseste FMI alte SLUGI ??? Alegerile anticipate in

Aprilie SCURTEAZA Instabilitatea Politica cu 8 luni.

Daca pd-l vrea, "Procedurile" pentru "respingerea a 3

guverne , se pot reduce la 2 saptamani.

asta e vrajeala. intrebarea pe care trebuie sa o

punem acum este:
unde s-a dus Franks sa discute: la Cotroceni, sau la Victoria ?
daca s-a dus la Cotroceni, inseamna ca Basescu nu a invatzat nimic din lectia data de Popor si ca abia asteapta sa-si scoata la loc ghearele:
nu Preda ne zicea cu sperantza ca cloceshte Dumnezeul lui si "Pleashca PDL" ceva ?

Pentru asta iubesc eu Romania ,pe romani și sunt mindru c-ăs roman !

Da măsurile luate de guvernul Boc sunt grele pentru toată lumea,sunt măsuri adaptate posibilităților pe care le avem in acest moment,sunt măsuri de austeritate,care dacă te prinde fără bucate in cămară și lemne pentru iarnă,tremuri și o dregi cu fasole și ceapă.In țări unde pină acum credeam că-i fericirea pe pămint,auzim și vedem că o duc și ei tot mai rău.
Este clar,efectele crizei economico-financiare provocată de lumea speculațiilor financiare,a consumului pe datorie și proasta administrare a banului public,se resimt mai ales in țările emergente,unde economia lor a fost transformată in fier vechi după ce a fost cumpărată pe nimic cu promisiunea retehnologizării,in locul lor au apărut peste noapte cartiere de locințe și supermarketuri unde corporațiile iși vind,in cea mai mare parte,produsele declasate și de slabă calitate,dar cu adausuri comerciale ce niciodată nu o să poată fi practicate in țările așa zis civilizate.Aceste politici publice au,administrarea și guvernarea țării de la revoluție incoace,fără nici o noimă,făcut să dispară locurile de muncă și goana după cumpărături,că ne trebuie sau nu,nemunca pămintului și traiul multor oameni din ajutoare sociale de tot felul acordate mult lesne unor oameni buni de muncă,a multor tineri din munca și pensiile părinților.Unde in lumea aceasta poți primi venitul minim garantat sau ajutor social cind ești propietar peste multe hectare din pămint.
Trebuie să recunoaștem că ne-am făcut-o cu mina noastră,incepind din 1990, cind domnul Petrică a dat semnalul prăduirii Romaniei-de atunci țara noastră este căpușată de fel și fel de trompe ce-i sug singele.
Asta este situația la ora actuală-ceea ce trebuie făcut este in primul rind să decăpușem trupul țării noastre de căpușele ce ne-a ingenuichiat și asmuțit unul asupra altuia,să punem in prim plan munca utilă,să lăsăm oamenii să muncească,promovind pe cei ce fac munca de calitate și eficientă,pe cei ce dau dovadă de viziune și curaj care iși iau soarta in miini creand firme,locuri de muncă pentru ei ,pentru familia lor,pentru semenii lor.Rezultatele muncii ,a tuturor celor care muncesc,trebuie lăsate la dispoziția,in cea mai mare parte,celor ce le produc pentru a le aloca propriei dezvoltări.
Oamenii trebuie să ințeleagă că in democrație,intr-un sistem economic unde spiritul intreprinzător este liber a se manifesta,nu statul este cel creează locuri de muncă,ci noi fiecare,cei care avem și această capacitate.Personal am parcurs acest drum și pot spune cu certitudine că am făcut ceea ce trebuie.Drept răsplată azi eu ,soția,copiii,nepoții,salariații mei avem și vom unde munci,și suntem increzători intr-un viitor mai bun.

Noi,cu noi !!!

Excelent punctat!

Bine spus, solutile is la indemana sa dea Dumnezeu guvernanti care vrea binele tarii si o sa fie bine

Istoria se repeta.....

Ceausescu s-a ambitionat ca netinand cont de parerea populatiei Romania sa fie singura tara fara datorie externa din Ioropa (!)si pana in '89 a transformat romanii in sclavi muritori de foame.Dupa ce guvernele de dupa 89' au luat in primire bunatate de tara ca o floare si fara datorii ci din contra cu o mare rezerva valutara s-au straduit din rasputeri sa vanda si sa fure tot ce se putea guvernul Basenboc mentinand la loc de cinste furtul si parjolul,si-a pus in cap sa indatoreze si mai mult tara(fara a beneficia de banii nerambursabili de la UE)ca netinand nici el cont cont de vointa si starea de saracie lucie a populatiei sa ia masuri dure de redresare (sanchi!)a economiei facand imprumuturi enorme de la FMI,Banca Mondiala si UE.Doar aveau nevoie sa investeasca bani in redresarea economiei prin "specialista" Elena Udrea.Ba mai mult decat Ceausescu au siluit Constitutia Romaniei din orice pozitie,au incalcat toate principiile de drept si au acaparat puterea judecatoreasca,Curtea Constitutionala etc.Si atunci ca si acum toate masurile (complet idioate dealtfel)le-au suportat doar populatia iar clasa conducatoare a prosperat enorm din...salariile de bugetari si afacerile cu banii UE dati pe spranceana clientelei politice.Sa dea Dumnezeu si Maica Domnului ca acesti asazis alesi ai nostri care acum nu se mai dau dati jos de la bucate sa aiba soarta daca nu a Ceausestilor macar a celor din conducerea de partid si de stat care au facut niste ani de puscarie.Asa sa imi ajute Dumnezeu si uite ca acum aprind o lumanare pentru aceasta !

Guvernul MAFIOTF.M.I.care condamna Poporul Roman la MOARTE

Un atac la Sigurantă Natională: Boc ne obligă la noi taxe si impozite!

Proprietarii de terenuri sunt obligati din luna iunie sa asigura coplata pentru desecare, combaterea eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor, potrivit unei hotarari de guvern emise pe 22 martie de catre Ministerul Agriculturii. Un ordin intern din 11 aprilie prevede ca din 31 mai “lucrarile de intretinere si reparatii funciare nu se vor mai executa" decat pe terenurile unde taranii au incheiat contracte de prestari servicii cu statul.
Specialistii in domeniu sustin ca aceasta masura va crea un adevarat haos in activitatea Administratiei Nationale “Imbunatatiri Funciare" si va bloca programele nationale de prevenire si combatere a dezastrelor naturale generate de inundatii si alunecari de teren. In schimb, reprezentantii ministerului sustin in schimb ca au ajuns la fundul sacului si nu-si mai permit sa plateasca pentru evitarea dezastrelor naturale.
In Hotararea de Guvern nr 203 din 22 martie, emisa de Ministerul Agriculturii, avand semnatura lui Valeriu Tabara, sunt stabilite preturile pentru coplata activitatilor de desecare cu pompare, desecare gravitationala, de combatere a eroziunii solului si aparare impotriva inundatiilor, lucrari care intra in sarcina Administratiei Nationale “Imbunatatiri Funciare" R.A(ANIF). Cu alte cuvinte, proprietarii de terenuri ( fermieri, tarani) aflati in zone inundabile si supuse riscului alunecarilor de teren sunt obligati prin acest act normativ sa incheie contracte cu ANIF si sa plateasca o taxa pe hectar( fara sa se precizeze daca lunar sau anual). Astfel, pentru desecare cu pompare, la un pret de 100 lei pe ha, statul acopera 58 de lei, iar proprietarul – 42 de lei; pentru desecare gravitationala la un pret de 40 lei/ha, statul plateste 23,2 lei, iar proprietarul -26,8 lei; pentru combaterea eroziunii solului, la un pret de 30 lei/ha, statul acopere 17,4 lei, iar proprietarul -12,6 lei. Aceste tarife sunt stabilite incepand cu data de 1 iunie.

http://www.surse.org/2011/04/un-atac-la-siguranta-nationala-boc-ne.html

 

FMI

Structurămasonico-mafiotă internatională specializată in distrugerea economiei, politicii si apărării tărilor mici, vizate de ei si ale duce la Faliment!
Asta face FMI, Satana lumii!
Fugiti de ei cat mai puteti!

 

Inca nu sunt motive de bucurie, doar pentru sperante!

Cam asa se poate rezuma articolul!

 

John Adams, al doile presedinte al USA zice :

,, Sunt doua metode de a inrobi o natiune. Una este prin sabie. A doua prin indatorare .''

 

Asta-i tare!!

Cei mai mari zgarciti din lume recomanda cresterea veniturilor.
Probabil ca vor stabilitate in Romania sau au alte interese care deocamdata scapa. Sigur nu e degeaba.

 

FMI,istrumentul guvernului mondial malefic de distrugere.

Daca nu erau interese,ce le vom afla dupa schimbarea actualei puteri,nu cred ca era absoluta nevoie de a ajunge sclavi la FMI.Masurile dure se puteau lua si fara banii FMI.
In realitate de banii FMI nu a beneficiat poporul caruia trebuia sa i se comunice permanent modul lor de cheltuire si sa i se ceara permisiunea aruncarii lor in buzunarele clientelei politice pdl de 40 mii smecherasi care au canalizat o buna parte spre pdl.
Deci poporul va platii cateva generatii banii cu care s-au inbogatit cei din pdl si apropiatii lor.

 

cine a vazut sau citit

"marturiile unui asasin economic" stie cu ce se ocupa FMI, in nici un caz cu ceva bun!
sclavie moderna si furtul de resurse sunt cele doua prioritati a lor! ce ma mira foarte tare este masura in care basescu este protejat de sacalii astia fmi-isti! ma sperie treaba asta! cand au mai spus ei, anul aasta puteti sa mai mariti salariile si pensiile...macar un pic, ca acum???

cititi si ....

mai multe despre FMI si "alesii" nostri tradatori de neam si tara din '90 pe : http://fatanevazutaalumii.blogspot.com/2012/01/roadele-politicii-antiromanesti-la.html sau http://salwatiromania.wordpress.com/crimagenocidul-si-talharia-numite-toate-la-un-loc-privatizarea-romaniei/ sau http://www.romanialeaks.org/2012/01/basescu-vinde-zacamintele-de-cupru-in.html la cererea FMI , BCE si a bancilor straine care conduc tara. Si va rog toar'su' moderator sa-mi mai dai 200 puncte de penalizare ptr. comentariu nepotrivit !!! Byte me !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor