Ziare.com

FMI estimeaza o crestere economica de 3,5-4%, in perioada 2013-2016

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 19:32

   

FMI estimeaza o crestere economica de 3,5-4%, in perioada 2013-2016
FMI estimeaza pentru Romania o crestere economica pentru intervalul 2013-2016 de 3,5-4%, iar pentru anul acesta de 1,5%, se arata in raportul institutiei.

"In 2012, cresterea economica va fi probabil mai putin robusta decat cea estimata anterior ca urmare a efectelor de inrautatire a mediului extern privind exporturile si in plan intern la nivelul cererii (in mare parte prin intermerdiul bancilor cu capital strain)", se arata intr-un raport al FMI.

"Echipa (FMI - n.red.) estimeaza cresterea economica pentru 2012 la 1,5%, alimentata de o apreciere treptata a cererii interne private si de absorbtia sporita a fondurilor UE.. Pe termen mediu, cresterea economica in intervalul 2013-2016 este
de asteptat sa ramana puternica la nivelul de 3,5%, pana la 4%", se arata intr-un raport al FMI.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Consiliul Executiv al Fondului Monetar International (FMI) a finalizat in a doua parte a lunii martie a patra evaluare a performantelor economice din Romana in cadrul programului stand-by.

Autoritatile au indicat faptul ca va continua sa trateze acordul ca masura de precautie si, prin urmare, nu intentioneaza sa foloseasca fondurile.

In urma evaluarii, a fost pusa la dispozitie o suma aditionala echivalentul a circa 500 milioane euro (662 milioane dolari), totalul resurselor disponibile ajungand astfel la doua miliarde euro (2,74 miliarde dolari).

Sursa: rNews

Articol citit de 1170 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FMI traieste pe o alta lume

sau face pe nebunul cu buna stiinta... a doua varianta e mai plauzibila.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor