FMI, in vizita-fulger la Guvern

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 19:44
2229 citiri
FMI, in vizita-fulger la Guvern
Foto: Digi 24

Delegatia Fondului Monetar International (FMI) s-a deplasat, joi, la sediul Guvernului. Vizita nu a fost anuntata in prealabil.

Potrivit Digi 24, intrevederea-fulger vine in conditiile in care presedintele Traian Basescu a reiterat ca nu accepta acciza suplimentara la carburanti, de 7 eurocenti pe litru.

Din aceasta cauza, seful statului a precizat, la finalul anului trecut, ca nu va semna memorandumul cu FMI si ca nu va promulga bugetul pe anull viitor.

In replica, Guvernul a amanat cu trei luni aplicarea taxei, care ar urma sa intre in vigoare in luna aprilie.

Totusi, in lipsa accizei, bugetul ramane cu o gaura de 600.000 de euro, care trebuie acoperita din alte surse.

Insa in timpul vizitei FMI in Romania de la inceputul lui 2014, Traian Basescu a spus ca nu isi va pune semnatura pe memorandumul cu institutia internationala, daca acesta va include si taxa suplimentara la carburanti.

O posibila solutie de compromis a fost anuntata, miercuri, cand premierul a spus ca este dispus sa amane cu inca trei luni aplicarea accizei la motorina.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#vizita FMI Guvern, #FMI vizita neastetata Guvern, #FMI discutii Guvern , #FMI