Ziare.com

FMI isi incepe a cincea misiune de evaluare in Romania pe 24 aprilie

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 13:55

   

FMI isi incepe a cincea misiune de evaluare in Romania pe 24 aprilie
O misiune a Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks, va veni la Bucuresti in perioada 24 aprilie - 7 mai 2012, pentru a cincea misiune de evaluare a acordului stand-by.

"Domnul Franks va ajunge pe data de 25 aprilie, va sta o zi dupa misiune si va pleca pe 9 mai. Domnul Franks va fi insotit de domnul Erik De Vrijer, care va deveni seful misiunii pentru urmatoarea vizita. Vizita FMI va avea loc in acelasi timp cu cea a echipei Comisiei Europene si a Bancii Mondiale. Autoritatile trateaza Aranjamentul ca fiind de precautie, ceea ce inseamna ca nu intentioneaza sa atraga resursele disponibile", a declarat Tonny Lybek, responsabilul FMI pentru Bulgaria si Romania.

Potrivit acestuia, reprezentantii misiunii se vor intalni cu autoritatile, reprezentantii partidelor politice, uniuni, asociatii de afaceri, banci si organizatiile societatii civile.

"Misiunea isi propune sa ofere o concluzie la sfarsitul vizitei", a mai afirmat oficialul FMI.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Consiliul Director al Fondului Monetar International a aprobat, pe 22 martie, cea de-a patra evaluare a acordului de tip preventiv cu Romania, punand la dispozitia Romaniei o noua transa, de 505 milioane de euro. Cu noua transa, Romania are la dispozitie de la FMI aproximativ doua miliarde de euro.

Vizita anterioara a misiunii comune a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie - inceputul lunii februarie 2012, pentru cea de-a patra evaluare a acordului preventiv cu Romania.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 668 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

s-alta dataa saltadaataaa

o s-o facem si mai lataaa

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor