FMI, la Guvern - Boc: Avem buget de vreme rea - Franks: Vine furtuna!

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 18:40
4031 citiri
FMI, la Guvern - Boc: Avem buget de vreme rea - Franks: Vine furtuna!
Foto: Cotidianul

Jeffrey Franks, seful delegatiei Fondului Monetar International in Romania, a declarat miercuri, inainte de intalnirea cu reprezentantii Guvernului, ca "Romania se indreapta spre furtuna", desi este mai bine pregatita decat in urma cu doi ani.

Jeffrey Franks a sosit, miercuri seara, la Palatul Victoria, unde s-a intalnit cu premierul Emil Boc, pentru a discuta despre bugetul pe anul 2012. Premierul Emil Boc a facut o declaratie in fata jurnalistilor, sustinand ca Romania "a pregatit un buget de vreme rea" si ca "daca vremea va fi buna, atunci va fi bine pentru toata lumea", relateaza Realitatea TV.

"E mai bine sa fim prevazatori si sa ne consolidam macroeconomic. Vremea nu e buna in Europa, dar e bine sa fim pregatiti pentru 2012. Daca vremea va fi buna, va fi bine pentru toata lumea", a spus premierul Emil Boc.

Seful delegatiei FMI a raspuns ca "Romania se indreapta spre furtuna", insa este "mai bine pregatita decat in urma cu doi ani".

"Sunt de acord cu dumneavoastra, sunt zile fuurtunoase si prudenta este recomandata pentru aceste vremuri. Exista insa si un lucru bun in zilele acestea furtunoase, ca Romania intra in aceasta furtuna mai bine pregatita decat in urma cu doi ani", a spus Jeffrey Franks.

Pe agenda intalnirii figureaza o analiza a stadiului realizarii prevederilor din acordul cu FMI, precum si configurarea bugetului de stat pentru anul 2012.

De asemenea, delegatia FMI are o intalnire, programata vineri, si cu liderii Opozitiei, la care vor fi discutate propunerile de buget avansate de USL. Presedintele Traian Basescu a primit duminica, la Palatul Cotroceni, delegatia FMI in Romania.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania pentru a treia vizita de evaluare in acordul stand-by. Membrii misiunii s-au intalnit duminica, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, ocazie cu are au fost abordate subiecte precum constructia bugetului pe anul viitor sau reforma companiilor de stat. (L.S.)

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...