FMI mentine prognoza de crestere economica pentru Romania - surse

Duminica, 31 Iulie 2011, ora 12:53
1532 citiri
FMI mentine prognoza de crestere economica pentru Romania - surse
Foto: Arhiva

FMI a mentinut prognoza de crestere economica la 1,5% pentru acest an si a redus cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%.

Romania a indeplinit toate tintele cantitative stabilite pentru primul semestru al acestui an si nu va cere nicio derogare in board-ul FMI, au declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.

Totodata, autoritatile romane si misiunea FMI au convenit asupra scrisorii suplimentare de intentie la acord, care include noile tinte si masurile care vor fi intreprinse in perioada urmatoare.

Rezultatele evaluarii acordului de tip preventiv vor fi prezentate duminica dupa-amiaza de presedinte Traian Basescu.

Seful delegatiei FMI, Jeffrey Franks, a spus ca Romania va continua sa inregistreze in acest an crestere economica si chiar sa accelereze anul viitor ritmul de crestere, dar numai prin continuarea "satisfacatoare" a reformelor, imbunatatirea absorbtiei fondurilor UE si planuri de investitii solide.

FMI a stabilit ce masuri vor fi luate - Basescu afla duminica rezultatul evaluarii

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv si a modului in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

Rezultatele evaluarii vor fi prezentate luni, intr-o conferinta de presa, de catre oficialii FMI, Bancii Mondiale si cei ai Comisiei Europene.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#fmi Romania, #misiune fmi iulie 2011, #crestere economica Romania , #FMI