Ziare.com

FMI nu este de acord cu taierea finantarii spitalelor private

de Teodora Bodeanu
Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 12:20

   

FMI nu este de acord cu taierea finantarii spitalelor private
Fondul Monetar International nu este de acord cu taierea finantarii pentru spitalele private, avand in vedere ca reprezinta doar 2,7 la suta din totalul finantarii din sistemul de sanatate.

Problema finantarii spitalelor private va fi discutata, marti, de oficialii FMI si reprezentantii Ministerului Sanatatii, relateaza Digi 24.

Luni, delegatii FMI s-a intalnit cu reprezentantii producatorilor si importatorilor de medicamente din Romania, unde s-a discutat si despre plata arieratelor, un capitol la care Romania a esuat pana in prezent.

In bugetul pentru 2013 se prevede plata medicamentelor in termen de 60 de zile, in timp ce 800 de milioane de euro sunt prevazute pentru plata arieratelor in domeniu.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca spitalele private nu trebuie sa se faca din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. "Cine vrea sa faca afacere privata sa o faca pe banii lui, nu pe banii statului", a spus acesta.

"Cetatenii acestei tari, in proportie de 90%, sunt saraci si traiesc din asigurari sociale de sanatate. Asta este problema Romaniei. Noi pe asta trebuie sa o rezolvam", a adaugat Nicolaescu. Ministrul a precizat ca spitalele private se pot finanta din asigurarile de sanatate private.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1875 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai cum sa fie de acord!?

verificati procentul de Leibovici dintotalu patronilor de spitale private si veti intelege pozitia FMI.
Parlamentarul ungur avea mare dreptate.

 

FMI nu trebuie sa fie intrebat!

Chestiunea nu face parte din textul acordului cu FMI. Ar fi o eroare sa-i intrebe cineva ceva.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor