FMI nu vrea deocamdata un nou acord cu Romania

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 10:35
3060 citiri
FMI nu vrea deocamdata un nou acord cu Romania
Foto: Arhiva

Dupa discutiile de sambata seara de la Ministerul Finantelor, reprezentantii FMI nu au fost de acord cu semnarea unui nou acord cu Romania, acestia cerand sa vada cum se va incheia cel in vigoare si pentru care s-a cerut o prelungire cu doua luni.

La iesirea de la intalnirea ce s-a intins pana dupa miezul noptii, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a sustinut ca a venit timpul ca tara noastra sa respecte angajamentele stabilite cu FMI.

"Concluziile sunt benefice. Noi trebuie sa ne facem temele foarte bine. Din pacate, pana acum nu ni le-am facut si este timpul sa respectam ceea ce ne angajam sa facem.

Au fost discutate toate problemele legate de sectorul energetic, de privatizarea unor companii, de introducerea managementului profesionist la majoritatea companiilor energetice", a declarat Nita.

Campeanu, optimista dupa discutiile cu FMI: Se concretizeaza totul

Ceva mai optimista s-a aratat sambata Mariana Campeanu, ministrul Muncii, care a spus ca tot ce au convenit initial se va concretiza.

Pana la sfarsitul lunii aprilie, vom termina planul national de ocupare, in special pentru tineri, si vom aproba legile necesare, vom aduce modificarea legii uceniciei si cea legata de stagiul de formare sau de capatarea unei experiente profesionale", a spus ea.

Acordul Romaniei cu Fondul Monetar International a fost prelungit cu doua luni, pentru lunile mai si iunie, potrivit premierului Victor Ponta.

"Eu am cerut extinderea acordului, pentru a finaliza partea de reforme structurale, fara ca sa ne mai grabim, ca la Oltchim. Nu cred ca va fi o problema aprobarea acestui lucru", a precizat vineri prim-ministrul.

Acordul stand by de tip preventiv era valabil, initial, pana in luna aprilie, iar Ponta a reiterat ideea incheierii unui nou acord.

Analistii sunt de parere ca acordul cu FMI ofera in prezent Romaniei credibilitate pe plan international, acest lucru reflectandu-se si in scaderea costurilor la care Romania se poate imprumuta din pietele financiare.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#FMI nou acord Romania, #FMI acord Romania, #FMI acord nou Romania , #FMI