FMI: Qatarul este cea mai bogata tara din lume

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 23:39
10562 citiri
FMI: Qatarul este cea mai bogata tara din lume
Foto: My Luxury

Potrivit aprecierilor Fondului Monetar international, Qatarul ocupa in prezent locul intai in clasamentul celor mai bogate natiuni ale lumii, in timp ce pe locul al doilea se situeaza Luxemburg.

In cursul anului trecut, mica tara din golful arab a inregistrat un nivel al productiei interne brute de 88.221 dolari pe cap de locuitor, informeaza My Luxury.

Cu aceasta valoare demna de invidiat, Qatar a intrecut orice tara europeana, iar estimarile sunt deosebit de optimiste, preconizandu-se ca, in 2016, PIB-ul sa ajunga chiar la 111.963 dolari pe cap de locuitor, adica peste dublul nivelului inregistrat de Statele Unite in 2010 (46.860 dolari).

La acest rezultat impresionant a contribuit, se pare, si desemnarea acestui stat ca gazda a Campionatului Mondial de Fotbal ce va avea loc in 2022, eveniment care ar putea atrage in Qatar circa 6,1 miliarde de dolari, subliniaza sursa.

Inainte de toate, insa, productia de gaze naturale reprezinta un element de o importanta cruciala in ceea ce priveste mentinerea bogatiei si bunastarii in tarisoara din golf.

"In Qatar se poate regasi combinatia ideala intre bogatie, dezvoltare si numarul redus de locuitori", a explicat Paul Cooper, administrator delegat al Sarasin-Alpen & Partners, cu sediul la Dubai, subliniind ca, in acest moment, teritoriul acestui stat reprezinta "un veritabil paradis al celor privilegiati de soarta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#FMI Qatar tara bogata, #cea mai bogata tara , #FMI