FMI: Romania a avut mult de suferit din cauza crizei din zona euro

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 10:22
1519 citiri
FMI: Romania a avut mult de suferit din cauza crizei din zona euro
Foto: Arhiva

Reprezentantii Fondului Monetar International considera ca Romania a facut multe progrese din punct de vedere economic, insa a avut mult de suferit din cauza contextului european.

"Romania a facut progrese bune sub programul sprijinit de Fond. Totusi, riscurile au crescut considerabil din cauza turbulentelor financiare din zona euro. Continuarea angajamentelor fata de agenda de reforma economica este cruciala pentru a rezista incertitudinilor actuale", a declarat directorul general adjunct al FMI, David Lipton, citat de Mediafax.

Oficialul a mentionat ca tara noastra trebuie sa isi micsoreze deficitul sub 3% si sa permita o absorbtie mult mai mare a fondurilor europene. In plus, Romania are nevoie sa-si rezolve problemele urgent din sectorul sanatatii si al administrarii fiscale.

"Riscurile din sistemul bancar, determinate de dificultati in alte parti ale Europei, impun o vigilenta solida a organelor de supraveghere. Principalul obiectiv ar trebui sa fie o monitorizare solida si planuri detaliate pentru situasii de urgenta - inclusiv procedurile pentru folosirea noilor prerogative de rezolutie in sectorul bancar - pentru a preveni posibile efecte de contagiune. Desi inflatia a scazut puternic, politica monetara ar trebui sa ramana una prudenta, tinand cont de incertitudinile curente", a conchis Lipton.

Consiliul Director al Fondului Monetar International (FMI) a aprobat, luni, cea de-a treia evaluare a acordului de tip preventiv.

Astfel, FMI va pune la dispozitia tarii noastre o noua transa, a patra, in valoare de circa 480 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#acord FMI Romania, #economie Romania, #buget 2012, #transa FMI Romania , #FMI