FMI: Romania va atinge obiectivele din program indiferent de schimbarile politice

Marti, 27 Martie 2012, ora 14:08
904 citiri
FMI: Romania va atinge obiectivele din program indiferent de schimbarile politice
Foto: Arhiva

Reprezentatul Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Tonny Lybek, a declarat marti ca se asteapta ca Romania sa atinga obiectivele din programul cu Fondul indiferent de schimbarile la nivel politic, FMI avand o relatie buna atat cu Puterea, cat si cu partidele din opozitie.

"Programul este cu Romania, nu cu un guvern anume sau un partid. Romania a dovedit ca poate sa-si tina angajamentele, iar noul guvern a aratat ca poate respecta programul.

In fiecare trimestru revizuim programul si ne intalnim cu toti participantii si cu toate partidele politice, iar pana acum dialogul a fost bun. Romania va atinge obiectivele din program", a precizat Lybek in cadrul conferintei "Finantarea dezvoltarii in Romania", organizata de Financial Times.

Tanasescu: FMI a aprobat a cincea transa, nu s-a discutat despre marirea salariilor

In opinia acestuia, Romania mai are probleme care trebuie rezolvate: "Romania a progresat destul de mult la nivelul echilibrului fiscal, are o rata de schimb constanta, iar inflatia e la un nivel scazut. Are un sistem bancar stabil si dobanzi mai bine definite. Romania este mai bine pregatita in fata unor eventuale socuri.

"Totusi, paharul este pe jumatate plin, exista mult potential, dar trebuie bine folosit (...) Programul pe care il avem pune la dispozitia Guvernului anumite sume. Exista nori la orizont, iar daca ploua, stim de unde sa luam umbrela", a mai spus Lybek.

FMI face cunostinta cu Ungureanu - analistii pariaza pe masurile lui Boc

Tonny Lybek a aratat ca obiectul programului preventiv cu FMI, CE si BM se refera la mentinerea progresului din primul program, respectiv stabilitate macroeconomica si financiara, care reprezinta baza cresterii economice.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Romania obiective program FMI, #Romania program schimbari politice, #Tonny Lybek FMI Romania , #FMI