Ziare.com

FMI: Sistemul financiar mondial, amenintat de cresterea datoriei statelor

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 23:05

   

FMI: Sistemul financiar mondial, amenintat de cresterea datoriei statelor
Cresterea datoriei publice in tarile dezvoltate ar putea compromite sistemul financiar mondial, afirma expertii Fondului Monetar International (FMI), in raportul semestrial cu privire la stabilitatea financiara a lumii.

Expertii FMI estimeaza ca, dupa scaderea riscurilor cauzate de caderea pietelor financiare si recesiunea mondiala, sistemul financiar mondial se confrunta cu un nou pericol - si anume cresterea datoriei statelor.

"Deoarece cresterea economica a devenit mai puternica, amenintarile asupra stabilitatii financiare mondiale s-au atenuat, insa temerile pe care le suscita riscurile suverane ale tarilor dezvoltate ar putea compromite progresele inregistrate pe planul stabilitatii si prelungi marasmul creditului", scrie FMI.

FMI va evalua economia Romaniei incepand cu 27 aprilie

Pentru a ilustra ameliorarea conditiilor sistemului financiar mondial, FMI a revizuit in scadere estimarea costului crizei actuale pentru institutiile financiare mondiale, la aproape 2.300 miliarde de dolari, fata de 2.800 miliarde cu sase luni inainte.

Aceasta cifra corespunde costului pe care au fost nevoite sa le suporte, in perioada cuprinsa intre vara lui 2007 si finalul lui 2010, bancile si alte institutii financiare, americane, europene si asiatice, pe fondul scaderii valorii constatate sau estimate ale activelor financiare pe care le detin. Insa, aceasta ameliorare ar putea fi doar de moment.

FMI a revizuit cresterea economica pentru Romania la doar 0,8%, in 2010

"Cresterea nevoilor de finantare suverana a statelor risca sa se loveasca de o oferta de credit limitata si sa duca la o crestere a ratelor dobanzilor, agravand tensiunile de finantare pentru banci", afirma expertii FMI.

Primele victime vor fi IMM-urile si imprumuturile mai putin fiabile, apreciaza FMI.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce s-a stabilizat?

Nimic nu s-a stabilizat. Economia mondiala exista inca din cauza infuziei de bani lichizi. Cand se vor termina va ramane o datorie si mai uriasa si dezordine totala. Daca credeti ca istoria v-a aratat o dezordine, atunci incercati sa va imaginati peste 3 mld de oameni someri infometati si nervosi. Trebuie ceva care sa-i tina in frau, de ex. un razboi. Fac pariu pe oricat ca urmeaza unul. E acelasi tipar ca si in trecut.

 

PLANUL BILDERBERG

TOTUL merge conform planului stabilit.
haos.
totul are un rost si e pus bine la .

 

Datoria.

Urmeaza plata datoriei si asta va fi partea a Doua (cu "D" de la durere).State mari,puteri mondiale,plus o gloata de alte statulete,traiesc pe datorie.Datoria creste.Cat mai poate creste?.Ce urmeaza?.Deja mi s-a zburlit parul pe spinare!.
Bani exista,ca doar n-au cazut in neant!.Probabil sunt undeva intr-o "gaura neagra".Nimeni nu se uita in gaura sau sa faca si ceva sapaturi pe acolo.
Fricos?.Cinic?.Poate,dar ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor