FMI: Situatia din Grecia obliga si mai mult Romania sa respecte angajamentele

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 14:23
928 citiri
FMI: Situatia din Grecia obliga si mai mult Romania sa respecte angajamentele

Romania trebuie sa fie foarte vigilenta in respectarea angajamentelor agreate cu Fondul Monetar International (FMI), in contextul problemelor din Grecia, pentru a nu aparea riscuri suplimentare care sa se agraveze, a spus joi seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Intrebat daca situatia din Grecia va schimba intr-un fel abordarea FMI in privinta Romaniei, Franks a raspuns ca "Romania trebuie sa fie foarte vigilenta in respectarea tuturor angajamentelor asumate pentru a nu aparea riscuri care se pot agrava in actuala situatie (din Grecia - n.r.)".

Legat de executia bugetara, Franks nu a vrut sa faca niciun comentariu, pana ce expertii nu isi vor incheia evaluarea. Pe de alta parte, oficialul FMI a adaugat ca misiunea este "in proces de reevaluare a proiectiilor macroeconomice".

Potrivit Capital Economics, Bulgaria, Romania si Ungaria sunt tarile europene ale caror piete financiare au cea mai mare expunere la criza din Grecia.

Titlurile de stat si valutele din Europa emergenta nu au fost afectate de criza din Grecia pana in aceasta saptamana, in contextul in care investitorii au fost calmati de eforturile Ungariei, Letoniei si Romaniei de a reduce salariile si cheltuielile. Problemele din Grecia au inceput sa afecteze pietele emergente dupa ce Standard & Poor's a redus ratingul Greciei cu trei trepte, sub nivelul de investment grade, si ratingul Portugaliei cu doua trepte.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Romania acord FMI, #Jeffrey Franks , #FMI